A hét üzleti fórumai, workshopjai, szakmai napjai közül ajánlunk néhányat olvasóink figyelmébe.

Május 30. Külpiaci lehetőségek: Szlovénia, Ausztria és Horvátország (Pécsi Kereskedelmi Központ; Pécs, Majorossy u. 36. Zsolnay-terem)

A Magyar Nemzeti Kereskedőház Külpiaci Roadshowja kedden érkezik Pécsre. Ezúttal Szlovénia, Ausztria és Horvátország üzleti lehetőségeiről lesz szó a lendvai, kismartoni és eszéki irodavezetők részvételével.

Május 30. Rehabilitációs állásbörze (Hotel Famulus; Győr, Budai út 4-6.)

Az állásbörze sorozat célja, hogy minél hatékonyabban elősegítse a motivált, megváltozott munkaképességű programrészvevő személyek elhelyezkedését a munkaerőpiacon. A rendezvényre kb. 150 fő Győr és környékén élő megváltozott munkaképességű személynek küldtek személyre szóló meghívót. A börze a munkaerő-piaci szereplők közötti információcserét, továbbá munkakapcsolatok létrejöttét hivatott előmozdítani, megteremtve a lehetőséget arra, hogy az elhelyezkedésre motivált megváltozott munkaképességű személyek és a munkaadók egymásra találhassanak.

Május 31. Prezi.com alapú prezentációs képzés (CSMKIK Székház; Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

A képzés során a résztvevők megismerhetik a hazai fejlesztésű, honlapon keresztül ingyenesen is elérhető Prezi.com programot, mely új távlatokat nyit a maradandó előadói élmények nyújtásában, az üzenetek hatékony átadásában. A képzés 6 órában takarít meg nekünk sok-sok küzdelmes „ön-tanulási” időt és segít hozzá ahhoz, hogy képesek legyünk magunktól is jó előadást készíteni.

Május 31. Külpiaci lehetőségek a Közép-Európa régióban üzleti fórum (Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Veszprém, Radnóti tér 1.)

A Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös fórumán Horvátország, Ausztria és Szlovénia üzleti környezetével és lehetőségeivel ismerkedhetnek meg a résztvevők. A fórum keretében B2B találkozókra, a külpiacon dolgozó kollégákkal folytatott négyszemközti konzultációra, személyre szabott tanácsadásra lesz lehetőség.

Május 31. EUROSTARS konzultációs nap a KKV-k nemzetközi együttműködéséért (Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 230. terme; Budapest, Kéthly Anna tér 1., II. emelet)

A konzultációs nap a EUROSTARS-program idei második pályázati fordulójához kapcsolódik. A pályázat nemzetközi beadási határideje szeptember 14. A EUROSTARS-program az Európai Bizottság és több tagállam közös programja. Kifejezetten ezt célozza, hogy  a kutató-fejlesztő kkv-k nemzetközi együttműködésben megvalósuló projektjeit ösztönözze, azokat innovatívabbá, piacképesebbé tegye.

Május 31. Díjmentes CE Klub rendezvény vállalkozóknak (Premium Apartman ház Konferenciaterem, Budapest, Országbíró u. 44-46.)

A soron következő nyitott CE klubrendezvény az EMC (elektromágneses zavarok) világába kíván betekintést adni, elsősorban a biztonságról és a vonatkozó követelményekről lesz szó. A TÜV Rheinland EMC laboratóriumában lesz mód egész közelről betekintést kapni az EMC mérések gyakorlatába is.

Június 1. Pályaorientációs szakmai nap a kamarában – „Tájoló nap” (Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, Pécs, Majorossy Imre utca 36.)

A „Tájoló nap” program egy jól megszerkesztett, jelenleg 6 szakmacsoportra kidolgozott pályaorientációs program, melynek célja rövid idő alatt átfogó képet kapni a résztvevő gyerekek képességbeli erősségeiről és érdeklődési irányairól. A program megvalósítása egy tanítási napot igényel. Segítségével a munka világában alapvetőnek tekinthető, gyakorlati készségeiről kaphat sokoldalú visszajelzést egy-egy osztálynyi tanuló, elsősorban az erősségekre koncentrálva. A pályaorientációs nap tevékenységei hat nagy területet fognak át: a műszaki, a kereskedelmi, az üzleti ügyintézői, a kézműves, a turisztikai-vendéglátói és az egészségügyi-szociális területek igényei szerint. A forgószínpad jelleggel megszervezhető esemény minden helyszíne egy-egy szakmai irányt képvisel. Az egyes állomásokon 40 percet töltenek a tanulók, 4-5 fős csoportokban. Mindenhol 5-10 perces időtartamú, változatos, egyénileg és/vagy csoportban elvégezhető elméleti, gyakorlati és/vagy szerepjáték jellegű feladatokat oldanak meg.