Törölte az Orosz Labdarúgó Szövetség azt a 2013-as szabályt, miszerint a külföldi edzőket alkalmazó labdarúgó klubok bajnokságonként 5 millió rubelt (28 millió forintot) kötelesek befizetni a szövetség kasszájába.

A hírt a TASZSZ hírügynökség jelentette csütörtökön, a szövetség elnökére, Vitalij Mutkóra hivatkozva. A könnyítés azért számít érdekesnek, mert néhány hónappal korábban a sportminisztérium kezdeményezte, hogy csökkentsék az orosz klubokban az idegenlégiósok számát (edzőkét és játékosokét egyaránt), azonban a döntést a klubok hatáskörébe utalták. Azóta senki nem jelezte, hogy bárkinek felmondták volna a szerződését a rendelkezés miatt.

A 16 első osztályú klub közül kettőben alkalmaznak külföldi trénet, a Zenitnél és a Krilja Szovjetovnál. A másodosztályú egyesületeknél nem dolgozik külföldi edző, itt egyébként eddig idényenként 2,5 millió rubel volt a „különadó”.

Azon viszont a jövőben sem változtatnak, hogy minden légiós után a klubok szezononként és játékosonként 300 ezer rubelt fizetnek a szövetségnek az első osztályban és 150 ezret a másodosztályban.