Kubatov Gábor, a Ferencvárosi TC elnöke a labdarúgócsapat bajnoki címe alkalmából elmondta, hogy bár gazdaságilag és sportszakmailag is rendbe tették a klubot, a vezetőség még csak a kitűzött célok felét teljesítette.

Az FTC a szombati, 28. fordulóban biztosította elsőségét az OTP Bank Ligában. Kubatov Gábor az M4 Sport hétfő esti, Sport7fő című műsorában elmondta: „Öt év kellett, hogy a Fradit rendbe tegyük gazdaságilag és sportszakmailag is. Hosszú utat jártunk be, de a kitűzött céloknak még csak a felénél járunk”.

Elárulta: elsősorban magyar játékosok igazolásában gondolkodnak. „Magyar csapat vagyunk, és mindig az volt az első lépésünk, hogy az utánpótlás-csapatainknál körbenéztünk, majd a többi magyar csapatnál, és csak végső esetben nyúltunk a külföldiekhez. Száz játékost figyelünk, vannak köztük nagyon értékes fiatalok, és vannak jó játékosok, sőt rendkívüliek is. Őket próbáljuk elhozni a Fradihoz.”

Thomas Doll vezetőedző a Bajnokok Ligája-csoportkörbe kerülést nagyon nehéz feladatnak tartja, mert ott már kizárólag nagy csapatok szerepelnek, amelyek hihetetlen lehetőségekkel rendelkeznek. A cél eléréséhez a német edző szerint is fontos, hogy jó igazolásokkal erősítsék meg a csapatot, mert szükség van vérfrissítésre.

A BL-esélyekről és a Ferencváros gazdálkodásáról a KamaraOnline-nak nyilatkozott Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója. Az interjút itt olvashatja.