Közel száz sportágat próbálhatnak ki pénteken és szombaton 9-től 17 óráig az érdeklődők a XIX. budapesti Nagy Sportágválasztón a Merkapt Sportközpontban, ahol riói olimpikonokkal is találkozhatnak.

Május után ezúttal is túllépik a száz sportágas határt. Pénteken és szombaton az épeket 101 sportág várja, míg a fogyatékkal élők négy sportágat próbálhatnak ki – mondta az esemény sajtótájékoztatóján Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nagy Sportágválasztó szóvivője.

Sok gyerek szeretne Szász Emese vagy Hosszú Katinka lenni ilyenkor, a Nagy Sportágválasztón pedig lehetőségük van rá, hogy kiválasszák a számukra testhezálló sportágat – mondta Siklós Erik a Magyar Olimpiai Bizottság marketing és kommunikációs igazgatója. Hozzátette, két nap alatt közel 25 ezer fiatalt várnak a rendezvényre, akik megtalálhatják a sporthoz, a különböző sportágakhoz vezető utat.

A rendezvényen ott lesz többek között a riói érmesek közül Szász Emese, Csipes Tamara, Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, Szabó Gabriella, Imre Géza, Somfai Péter és számos további olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportoló. A Merkapt Sportközpontban sorra kerülő eseményre a belépés ingyenes. Az előre bejelentkezett oktatási intézmények csoportjait pénteken egész nap, míg az egyéni látogatókat, családokat pénteken 14 óra után, valamint szombaton várják. (MTI)