Meghirdette a felszámoló az SCD siófoki kempingjét, a több mint nyolc hektáros Ifjúság irányára megközelíti az egymilliárd forintot. Az SCD egy másik siófoki kempingjét, az Aranypartot már korábban sikerült értékesíteni.

Pályázatot írt ki a siófoki Ifjúság kempingre az ingatlant tulajdonló Modern Architectural Park Kft.-t felszámoló F1 Consulting Kft. A dél-balatoni város központjától kilenc kilométerre, Siófok-Sóstó városrészben, a névadó horgásztó mellett fekvő 8,3 hektáros terület irányára 942,4 millió forint. Az ajánlatokat március 25-től április 11-ig lehet benyújtani.

A kempingben egy tucat komfortos ”nagyházat”, valamint 47 komfort nélküli ”kisházat”, továbbá  280 sátor- és 280 lakókocsi helyet alakítottak ki. Az üzemszerű működést portaépület, főépület, raktár és dolgozói szállásépület teszi teljessé. A felszámoló tájékoztatása szerint összességében a kemping műszaki állapota átlagos, karbantartása megoldott.

Az Ifjúság kemping ahhoz az SCD-csoporthoz tartozott, amely a 2000-es évek közepén felvásárolta a Balaton meghatározó turisztikai cégeit, a Siotourt, a Zalatourt és a Balatontouristot – a siófok-sóstói Ifjúság kemping például ez utóbbi céggel került a csoporthoz. (Csakúgy, mint egy másik siófoki létesítmény: az Aranypart kempinget mintegy két évvel ezelőtt sikerült értékesíteni egy másik SCD-érdekeltség felszámolási eljárása során.)

A „touros” cégekkel több tucat balatoni turisztikai létesítmény került az SCD-hez, zömében önmagukban kevésbé értékes kempingek, diákszállások, hotelek. Az ingatlanok egy részét eladták, míg a balatoni kempingeket külön-külön projektcégekbe szervezték, és a területeken összesen 100-150 milliárd forintos fejlesztést terveztek, üdülőfalut, apartmanházat, wellness hotelt kívántak építeni a területeken.

Az évtized végére azonban az SCD balatoni tervei és velük az egész cégcsoport összeomlott. A pénzügyi majd gazdasági krízis miatt az egyik befektető, az ír Quinlan Private ingatlanalap kiszállt a projektből. Ezt követően, az utóbbi években sorra indultak a felszámolások a balatoni kempingeket tulajdonló cégek ellen, így jutott erre a sorsra a Modern Architectural Park Kft. is.

Amint arról beszámoltunk, nemrég meghirdették az SCD egy másik balatoni kempingjét, zalakarosi Termált is. Erre a közel tíz hektáros, 800 millió forintért kínált ingatlanra a Vectigalis Zrt. keres vevőt. Ezen a pályázaton az ajánlatokat március 25-ig lehet benyújtani.