A szlovák gazdasági minisztérium 66 beruházási projekten dolgozik, 1,8 milliárd eurót ruháznának be külföldi vállalkozók az országban.

„Összességében 24 ezer új munkahelyről beszélünk” – mondta Peter Žiga gazdasági miniszter. „Természetesen számolunk azzal, hogy nem feltétlen sikerül mind a 66 projektet megvalósítanunk” – fűzte hozzá a tárcavezető.

A miniszter úgy véli, versenyképesség tekintetében Szlovákia nagyon jól áll. „A környező országokkal folytatott, beruházásokkal kapcsolatos jelentős harcokat általában megnyerjük. Mindez nem csak a bérek nagyságáról szól, hanem arról is, hogy a befektetők hogyan tekintenek Szlovákiára” – szögezte le Žiga.

A miniszter hangsúlyozta, az ország számára nagy kitüntetés, hogy az új beruházási projekteknek hozzávetőleg 50 százaléka olyan beruházóktól érkezik, akik bővíteni akarják termelésüket Szlovákiában – írja a hirek.sk.

„Vannak olyan külföldi befektetők is, akik távoztak Szlovákiából, ám pár év múlva visszatértek, mert megállapították, hogy jobb és ügyesebb embereink vannak” – jegyezte meg Žiga.

A gazdasági tárca vezetője egyelőre nem akarta megnevezni, hogy konkrétan milyen befektetők érkezhetnek az országba.