Sirálytoll kalapács címen ad koncertet a Mezítlábas Zenészek művészcsoport két alapítója, Koltai Katalin illetve Bodrogi Éva és Lackfi János a Zwack Múzeum és Látogatóközpontban.

A Zwack Múzeum és Látogatóközpont 2014 szeptemberében indította útjára a Négynegyed című zenei programsorozatot, amely évszakonként más-más zenei irányzatba enged betekintést, különböző műfajok közötti találkozások életre hívásával. A négy zenei estből álló hangversenysorozat utolsó előtti állomásának fő témája a zene és a költészet közötti kapcsolat lesz – írják közleményükben a szervezők.

A január 27-i koncerten Lackfi János versei és történetei mellett különleges zenei ritkaságokat is hallhatunk majd Bodrogi Éva énekművész és Koltai Katalin gitárművész előadásában. Az est a Sirálytoll kalapács címet kapta, és a folyamatos változás erejének érzését hivatott megteremteni a közönség soraiban ülők számára.

A Négynegyed rendezvényein részt vett többek közt Fekete László főkántor, Falusi Mariann, Szalóki Ági, Herczku Ágnes énekes, Sárik Péter, Dresch Mihály, Lukács Miklós jazz muzsikus, Hegedűs D. Géza színművész is. A korábbi előadásokhoz hasonlóan azok számára, akik az esemény kezdése előtt egy órával érkeznek meg, különleges programmal készül a Zwack Múzeum: a látogatók múzeumi túra keretében nyerhetnek betekintést a helyszínen található varázslatos régi lepárlóba, az „Unicum szívébe”.