Az első pályázatokhoz képest a legújabb tenderre 231 millió forinttal mérsékelte a Pikker húsüzemének irányárát a felszámoló.

Újra meghirdette a Pikker Kft. bólyi húsüzemét a Modulig Vagyonkezelő Kft. A már többször felkínált telephelyet ezúttal jelentős árengedménnyel bocsátotta áruba a társaság felszámolója. Az ország egyik legmodernebb húsfeldolgozóját korábban öt alkalommal is a becsült értéken, 851,3 millió forintért kínálta megvételre a Modulig, majd az irányár előbb 790 millióra csökkent, most pedig már akár 620 millió forintért is el lehet vinni az üzemet. Az ajánlatokat január 16-ig lehet benyújtani.

A közel kilencezer négyzetméteres telken álló, mintegy négyezer négyzetméteres, komplett húsfeldolgozó naponta mintegy 800 félsertés és a hozzá tartozó szalonna, illetve sertésfej darabolására, csontozására alkalmas, késztermékekből (például különféle főtt és füstölt szalonnák, kolbászok, virsli, párizsi) pedig napi 8-10 tonnát képes előállítani. A húsfeldolgozó névleges maximális kapacitása darabolásból 100 tonna, húskészítésben 90 tonna, zsír- és töpörtyű készítésben öt tonna, míg előkészített húsból hét tonna naponta.

A Pikkert 1990-ben alapították a mohácsi termelőszövetkezet romjain, annak vágóhídját vette át 17 alkalmazottal. A társaság 2000-ben állati fehérje-újrahasznosító üzemet épített, majd megvásárolta a bólyi húsüzemet az Agro-hús Kft.-től. (A bólyi ingatlan területén már jóval korábban, 1970 óta végeztek húsipari tevékenységet, az eredeti épületet a Bólyi Állami Gazdaság létesítette és vágóhídként üzemelt.)

A Pikker 400 millió forintos uniós támogatással összesen 1,2 milliárd forintot költött a telephely fejlesztésére, a 2011 őszén átadott beruházás előnyeit azonban már nem igen élvezhette: a társaság 2012-ben elvesztette egyik legnagyobb partnerét és ezzel bevétele jelentős részét. A cég 2013 végén csődöt jelentett, ám a felszámolást így sem tudta elkerülni.