Kőszegi Szüret – Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó, Őrségi Tökfesztivál, Hadházi káposztás napok, Tokaji ősz, Debreczeni Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztivál, Székesfehérvári Mangalica Fesztivál, Esztergomi Lecsófesztivál, Mihály-napi búcsú,Káposztafeszt, Szívünk napja, HungaroCon, Kerekdomb Fesztivál: a hét programjai közül ajánljuk.

Szeptember 22–25. Kőszegi Szüret – Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó

A Kőszegi Szüret rendezvényén a szüreti felvonulás és az Ocho Macho koncertje mellett kiemelt esemény lesz a Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó. A zenekarok természetesen a legnépszerűbb eseményen, a szeptember 26-án 14 órakor kezdődő Szüreti Karneválon is fellépnek.

Szeptember 23–25. Őrségi Tökfesztivál

A Nyugat–Dunántúli Régió kiemelt kulturális és örökségturisztikai, valamint a legnagyobb gasztro- turisztikai rendezvénye. A népi játékok és művészeti bemutatók forgatagában megismerkedhetnek a tök helyi kultuszával, a humoros vetélkedőkön pedig minden korosztály megmérettetheti magát.

Szeptember 23–25. Hadházi káposztás napok (Hadház)

A háromnapos rendezvénysorozat célja, hogy a felelevenítse a település régi időkre visszanyúló, a káposztatermesztéssel és feldolgozással kapcsolatos hagyományait, szokásait, hogy átörökítse azt a fiatalabb generáció számára is, valamint, hogy bemutassa ezeket az értékeket a város határain túl élők számára is.

Szeptember 23–25. Tokaji ősz

A szép borok mellé valódi fine dining élmények sora várja vendégeinket; erről Michelin–csillagos gálavacsora és a helyi gasztronómia jeles képviselői gondoskodnak. A Tokaji Ősz Szakmai vezetője Bacsó András, az év Borászok Borásza.

Szeptember 23–25. Debreczeni Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztivál (Debrecen)

A Debreczeni ZAMAT Fesztivál 2016-ban hatodik alkalommal várja a finom ízek és a minőségi szórakozás kedvelőit, a tavalyi évhez hasonlóan, a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterén, illetve a HALL-ban. A hangulatot ezúttal is Magyarország legnépszerűbb zenekarai és előadói biztosítják, többek között fellép a Magna Cum Laude, a Csík Zenekar, a Parno Graszt feat. Szalóki Ági és Falusi Mariann is.

2015. szeptember 23–25. V. Székesfehérvári Mangalica Fesztivál

Székesfehérváron a szeptember a gasztronómia hónapja. A Mangalicafesztivál „küldetése”, hogy az őstermelőktől közvetlenül kerüljön a kifogástalan minőségű portéka a vásárlókhoz. Az ételkülönlegességeket kínáló faházak közé emelt színpadon egész napos szakmai és szórakoztató programmal, napközben a fesztivál hangulatához illeszkedő népzenei műsorokkal, vásári komédiával és gasztrobemutatókkal, kora délutántól könnyűzenei koncertekkel várják a látogatókat.

Szeptember 24. Esztergomi Lecsófesztivál

Az esztergomi Fesztiválsziget programsorozatának részeként megrendezésre kerül idén is a Lecsófesztivál. Főzőversennyel, koncertekkel, sportprogramokkal, a gyerekeket pedig hintákkal és egyéb szórakoztató programokkal várják.

Szeptember 24. Mihály-napi búcsú (Budapest)

Az idén ősszel ismét megrendezik a már hagyományos Mihály-napi Búcsút a kispesti Templom téren. Változatos programokkal, neves művészek fellépéseivel, kézműves kirakodó vásárral várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. Vásári forgatag, gyermekeknek és felnőtteknek szóló muzsika fogadja majd az érdeklődő sokaságot! Lesz néptáncbemutató, nemzetiségi műsorok és koncertek. A napot tűzzsonglőrök bemutatója zárja. 

Szeptember 24–25. Káposztafeszt (Vecsés)

A rendezvényen a mindennapok tevékenységét jelentő káposzta mellett ízelítőt adnak a vecsési sváb hagyományőrző csoportok, tánccsoportok, zenekarok, énekkarok programjaiból. A rendezvénysorozat terményáldással egybekötött szentmisét, színes felvonulást, kiállítást, savanyúságversenyt, főzőversenyt, játékos vetélkedőket, kézműves kirakodóvásárt, egyéb versenyeket, német nemzetiségi ruhabemutatót és egész napos kulturális programot kínál valamennyi korosztály számára.

Szeptember 25. Szívünk napja (Budapest)

A Szív Világnapján a Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány idén is megrendezi a Szívünk Napját. Gazdag szakmai és szórakoztató programokkal, szakmai előadásokkal, koncertekkel és szűrővizsgálatokkal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt a rendezvényre.

Szeptember 24. 36. HungaroCon (Budapest)

Magyarország legrégebbi, legnagyobb és legnívósabb sci-fi találkozója a Fővárosi Művelődési Központban! Irodalmi díjátadók, előadások, cosplay verseny, meglepetés vendégek és minden jó, amit már az elmúlt években élvezhettek az oda látogatók.

Szeptember 23–25. Kerekdomb Fesztivál (Tállya)

A Művészetek Völgye csapatának társszervezésében zajló három napos összművészeti fesztiválon színházi előadások, koncertek, hangversenyek, gyerekprogramok és természetesen a tájegység különleges borai várják a látogatókat.