Már csak napok vannak hátra a KKVHÁZ Megyék Versenye december 3-i döntőjéig. Az idén harmadik alkalommal megrendezett versenyről Gulyás József főszervezőt kérdeztük.

– Miért éppen megyék számára írták ki a versenyt?

– Azt tapasztaltuk, hogy az emberek lelkében a megyéjük fontos igazodási érték. A szülőváros fontosságához sem fér kérdés, de hogy földije vagyok valakinek, az a megyére vonatkozik. Somogyinak lenni, nógrádinak vagy másnak, az nagyon erős közösség a mai napig is. A kisvállalatok összefogása is létkérdés lenne, de ezt akadozva teszik. Az összefogást erősíti, ha a megyéjükért közösen küzdenek.

– Miért küzdenének közösen?

– Mi abban bízunk, hogy ez eleve presztizskérdés, de az, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ígérete szerint az NGM magas rangú delegációja ellátogat a győztes megyébe és egy gazdasági konferenciát tart ott, úgy érezzük, mindenkit derekas küzdelemre sarkall majd.

­– A döntő a NAV székházában lesz. Ez különös választásnak tűnik.

– A NAV régi terve, hogy segítőkész, emberközeli hatóság legyen, és nem csak a szavak szintjén. A kezdetektől támogatja a versenyt szakmailag – és azzal is, hogy a dísztermét a rendelkezésünkre bocsátja.

– A megyék mellett a szomszédos országok csapatai is helyet kapnak a döntőben.

– A magyar gazdaság természetes mozgástere a kárpát-medencei terület. Itt nem csak a szavunkat értik, de kötődnek is hozzánk a határon túli magyarok. Ha létezik szülőföld-szeretet, akkor ők azt hatványozottan erősebben érzik, mint mi. Soha nem volt kérdés, hogy nekik itt a helyük a versenyben.

– Mi a teendője annak, aki szívesen megtekintené a versenyt?

– Szívesen látunk mindenkit. Nézőként térítésmentesen részt vehet bárki, csak a hely szab határt. Regisztrálni azonban kötelező, további információk a KKVHÁZ weboldalán érhetőek el.