Augusztus 20., az államalapítás és államalapító Szent István király ünnepe alkalmából, a köztársasági elnök megbízásából kitüntetéseket adott át Tuzson Bence igazságügyi miniszter. A díjazottak között kamarai tisztviselő is szerepel.

A miniszter hangsúlyozta: olyan embereknek nyújtja át az elismerést, akik nem csupán komolyan veszik a jogot, de azt is tudják, hogy a jogelveket az igazságkereső emberekért alkották.

Felidézte, hogy Szent István alkotta meg alkotmányosságunk és jogrendszerünk alapját. Ennek nyomán jutottunk el oda, hogy ma már egy olyan stabil, egységes jogrendszerben élünk, ami Magyarország fejlődését szolgálja.

Amikor a magyar államiság ezeréves fennállására emlékezünk azokról a „zászlóvivőkről” is meg kell emlékeznünk, akik saját területükön nagyot képesek alkotni – mondta Tuzson Bence.

A miniszter a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést adta át Kalina Józsefnek, a Fővárosi Törvényszék nyugalmazott tanácselnökénekének, Mesterházy Istvánnak, a Zalaegerszegi Törvényszék nyugalmazott tanácselnökének, Molnár Józsefnek, a Fővárosi Ítélőtábla bírájának és Tománé Szabó Ritának, a Miskolci Törvényszék nyugalmazott bírájának.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesült Fekete Ildikó Katalin, a Kúria nyugalmazott tanácselnöke, Harter Mária Aranka, a Kúria nyugalmazott tanácselnöke, Sebe Mária, a Kúria nyugalmazott tanácselnöke és Paczolayné Szilágyi Erzsébet, a Fővárosi Törvényszék Cégbíróságának nyugalmazott bírája.

A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést vehette át Stefáni Károly ügyvéd, a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara Igazgatótanácsának tagja, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara választottbírája. Továbbá a miniszter Deák Ferenc-díjat adományozott Salgó László Péter közigazgatási államtitkárnak.

(Forrás: MTI, fotó: Soós Lajos)