Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak fokozott ellenőrzésre az év 38. hetében.

Észak-Budapest

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai az egész hónapban fokozottan ellenőrzik a fővárosi piacokon árusító termelőket és kereskedőket.

Bács-Kiskun megye

Szeptember hónapban fokozott ellenőrzésre számíthatnak az online pénztárgép használatára 2017. január 1-től kötelezett adózók a Bács-Kiskun megyei nagyobb városokban. A vizsgálatok kiterjednek az online pénztárgépek használatára, ennek hiányában a számlakibocsátások havi adatszolgáltatására. Az ellenőrök továbbá vizsgálják a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentéseit is.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai szeptember 18. és 24. között Komlón, Mohácson, Nagyhajmáson, Sásdon, Sumonyban, Újpetrén, Cún és Vékény környékén, valamint Pécsett ellenőrzik a nyugtaadást, a foglalkoztatást, az áruk eredetét, az online pénztárgépek használatát, kiemelt figyelemmel a zöldség-, és gyümölcskereskedőkre, a vendéglátókra és az iskolaszer-értékesítőkre. A megye nagyobb rendezvényein továbbra is jelen lesznek a hivatal munkatársai.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2017. szeptember 18. és 22. között:

 • szeptember 18. hétfő: Debrecen
 • szeptember 19. kedd: Vámospércs
 • szeptember 20. szerda: Hajdúsámson
 • szeptember 21. csütörtök: Debrecen-Józsa
 • szeptember 22. péntek: Debrecen

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentéseit ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az online pénztárgép használatára újonnan kötelezett kör, valamint a jövedéki termékek ellenőrzésére is. (A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV-ellenőrzések.)

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyében teljes bizonyossággal az alábbi időpontokban és helyszíneken ellenőriz a 38. héten:

 • szeptember 18. (hétfő): Tiszafüred
 • szeptember 19. (kedd): Besenyszög
 • szeptember 20. (szerda): Jászárokszállás
 • szeptember 21. (csütörtök): Mezőtúr
 • szeptember 22. (péntek): Törökszentmiklós
 • szeptember 23. (szombat): Szolnok

Az ellenőrzéseknél a revizorok az üzletekben, illetve a piacokon a számla és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos adókötelezettségeket vizsgálják. Az operatív ellenőrzések mellett a pénzügyőrök a jövedéki szabályok betartását ellenőrzik.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 38. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • szeptember 18. hétfő: Balassagyarmat – piac
 • szeptember 19. kedd: Pásztó és környéke
 • szeptember 20. szerda: Balassagyarmat és környéke
 • szeptember 21. csütörtök: Jobbágyi és környéke
 • szeptember 22. péntek: Bátonyterenye és környéke

A revizorok elsősorban kereskedőknél és vendéglátóknál, ital-kiskereskedőknél (kocsma), illetve piacokon vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését. (A revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.)

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai szeptemberben kiemelten ellenőrzik a szüreti fesztiválokon értékesítő és szolgáltatást nyújtó adózókat. A revizorok elsősorban a bizonylat-kibocsátást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészlet eredetét vizsgálják, valamint forgalomszámlálásokat is végeznek.

Vas megye

A NAV Vas és Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. szeptember 18. és október 2. között kiemelten ellenőrzik Zala és Vas megye területén a vásárokon és piacon értékesítő vállalkozásokat. A NAV munkatársai a bizonylat-kibocsátást, a foglalkoztatás szabályszerűségét ellenőrzik valamint az engedély nélkül tevékenységet végzők kiszűrésére is figyelmet fordítanak.

Zala megye

A NAV Vas és Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. szeptember 18. és október 2. között kiemelten ellenőrzik Zala és Vas megye területén a vásárokon és piacon értékesítő vállalkozásokat. A NAV munkatársai a bizonylat-kibocsátást, a foglalkoztatás szabályszerűségét ellenőrzik valamint az engedély nélkül tevékenységet végzők kiszűrésére is figyelmet fordítanak.

ADÓtraffipax

A NAV folyamatosan frissülő listája itt érhető el.