​A BÁV ezen a héten megrendezett karácsonyi aukcióján 400 ékszerből és műtárgyból válogathattak az érdeklődők. A cég kiemelkedő aukciós szezont zárt 2016-ban, és megújult kínálati palettával készül a jövő évre.

Négyszáz ékszerből és műtárgyból válogathattak az érdeklődők december 13-14-én a MOM Kulturális Központban a BÁV karácsonyi aukcióján. A hagyományosan kiemelkedő minőségű, de alacsonyabb kikiáltási árú darabok alternatívát kínáltak a nem csupán értékálló ajándékot, de jó befektetést keresőknek is – írja közleményében a társaság.

Az ékszernapon idén is a brilleké volt a főszerep. A karácsonyi eljegyzési szezon előtt a nagy brilles gyémántgyűrűk iránt mutatkozott a leginkább érdeklődés. A legnagyobb, 2,44 karátos brillel ékített gyűrűért 2,88 millió forintot fizetett az új tulajdonosa. Sokan licitáltak az elegáns, nagy karátszámú brilles fülbevalókra is, ezek is millió fölötti leütési áron keltek el.

A modern luxusmárkák érezhetően kedvezőbb kikiáltási árú ékszerei és kiegészítői is igen kelendőnek bizonyultak. Nagy sikert arattak a koktélgyűrűk, feltűnőbb fülbevalók és nyakékek, amik a karácsonyi és újévi partik keresett kiegészítői. A nap rekordere egy 279, összesen 19,6 karátnyi briliánssal ékített nyakék volt, amit 4,8 millió forintért viselhet majd egy szerencsés hölgy az ünnepek alatt.

A műtárgynap nyertesei egyértelműen az asztali ezüstök voltak. Ezek a finoman megmunkált tálcák, kínálók, teás- és kávéskészletek minden bizonnyal a karácsonyi teríték díszei lesznek. A meghitt hangulathoz sokan választottak a gyertyatartók, kandeláberek és házioltárok közül is. A nap legnagyobb licitharcát mégis egy bécsi biedermeier asztali tükörért vívták, ami végül nyolcszoros áron, több mint 2 millió forintért kelt el. Az erős Zsolnay-kollekcióból egy különleges szecessziós váza emelkedett ki, amiért végül 1,56 milliért örülhetett egy gyűjtő.

A BÁV kiemelkedő aukciós szezont zárt 2016-ban, és jövőre megújult árverési palettával várja a műtárgyak rajongóit.