Kiállítást nyitott a BKV a cég fennállásának 50 éves évfordulójára a Földalatti Múzeumban. A tárlaton a fotók és egyenruhák mellett egyebek közt jegylyukasztókat, iránytáblákat, menetrendeket, maketteket állított ki a BKV.

Bolla Tibor, a BKV elnök-vezérigazgatója a megnyitón azt mondta: bár a BKV 50 éve jött létre jelenlegi formájában, a budapesti tömegközlekedés már több mint száz éve üzemel. Elmondása szerint az elmúlt időszakban a közösségi közlekedésre egyre nagyobb igény mutatkozott, és ez a jövőben sem fog megváltozni.

„Olyan világot nem tudok elképzelni 50 év múlva, hogy ne legyen BKV” – mondta, hozzátéve: szerint a BKV a jövőben ugyanebben a formában a legnagyobb fővárosi szolgáltató lesz. Elmondása szerint 50 év múlva már nem csak vezető nélküli metrók, de villamosok, illetve buszok is közlekedni fognak Budapesten.

A BKV elmúlt 50 évéből származó tárgyakat felvonultató kiállítás megnyitóján Bolla Tibor egy időkapszulába helyezett el egy a BKV 50. születésnapjáról szóló kiadványt, egy érmét, illetve a BKV mai vezetőinek fényképével és aláírásával egy plakátot. Később az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, szerinte amikor 50 év múlva ezt felbontják, jó érzésekkel fognak visszatekinteni az elmúlt évtizedekre. (MTI)