A távközlési miniszter felszólítása ellenére sem hajlandó lemondani a Román Posta ügyvivő vezérigazgatói tisztségéről Andrei Stănescu, mivel nem érzi magát felelősnek a veszteségekért.

A Román Posta teljes igazgatótanácsának, valamint Andrei Stănescu ügyvivő vezérigazgatónak a lemondását kérte hétfőn Lucian Şova, a távközlési tárca vezetője – írja a Krónika.

A minisztérium közleménye szerint Şova a vállalat kudarcos menedzsmentje miatt kéri a teljes vezetőség lemondását. A távközlési tárca vezetője bejelentette, a minisztérium ellenőrző testülete vizsgálatot kezd a postánál, megnézik azt is, hogy mennyire teljesítették a Versenytanács által elrendelt intézkedéseket.

Az állam felé felhalmozott adósságok ügyében kirótt bírságokról van szó. „A távközlési minisztérium minden lehetséges és törvényes módon igyekszik elkerülni, hogy a vállalat fizetésképtelenné váljon” – áll a közleményben.

„Passzívan várni, hogy a főrészvényes megemelje a törzstőkéjét, és mindenekelőtt az igazgatótanácsi tagok fizetésének emelését követelni, ez egyetlen igazgatótanács elnökének sem tartozik a hatáskörébe” – szögezte le a miniszter.

Andrei Stănescu ügyvivő vezérigazgató nem érzi magát felelősnek a postánál kialakult helyzetért. Úgy nyilatkozott, nem tudja, hogy Lucian Șova miért kéri a lemondását tíz nappal a mandátuma lejárta előtt. Közölte: nem mond le, és újabb mandátumért indul.

A Román Postának 75 százalékban a román állam a tulajdonosa a távközlési minisztérium révén, 25 százalékban pedig a Tulajdonalap.