A biztonságosabb bankkártyás vásárlások érdekében kétszintű hitelesítést vezet be áprilistól a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.

Az újítást az ügyfelek biztonsága és az esetleges bankkártyás visszaélések megelőzése érdekében vezetik be. Ez azért is fontos, mert óriási forgalmat bonyolítanak le a NÚSZ online felületein; tavaly több mint 800 ezer tranzakciót hajtottak végre, közel 60 milliárd forint értékben.

A kétszintű ügyfélhitelesítés mindössze pár másodperccel hosszabbítja meg az internetes vásárlás idejét a NÚSZ weboldalain (ematrica.nemzetiutdij.hu, illetve hu-go.hu). A bank minden egyes e-matricás, illetve e-útdíjas vásárlási, fizetési tranzakció esetén megerősítő kódot küld az érintett bankkártyához tartozó, a kártyakibocsátó banknál megadott telefonszámra.

A már megszokott kártyaadatok (név, kártyaszám, lejárat, CVC/CVV kód) mellett ezzel a kóddal kell majd megerősíteni és végrehajtani a pénzügyi műveletet, és befejezni az elektronikus fizetést. A zavartalan működés érdekében az ügyfeleknek érdemes ellenőrizniük a kártyakibocsátó bankjuknál megadott telefonszámukat, hogy valóban jó mobilszámra menjen a bank üzenete.

(SZ)