Átfogó műszaki és belsőépítészeti felújítással kétmillió euróból újul meg Budapest legmagasabb irodaháza, a Duna Tower.

A fejlesztő GTC Magyarország tájékoztatása szerint a várhatóan október közepéig tartó beruházás keretében 3.000 négyzetméter közösségi tér renoválására is sor kerül. A 16 emeletes, 31 500 négyzetméter bruttó bérbe adható területet kínáló Duna Tower felújítására kiírt pályázatot a Közti (Középülettervező Zrt.) nyerte el. A GTC International Group még tavaly novemberben vásárolta meg a Duna Towert. Az ingatlanfejlesztő vállalat beszámolt arról is, hogy jogerős építési engedélyt kapott, így július közepén megkezdődött a GTC Hungary legújabb, 21 500 négyzetméteres irodafejlesztési projektje, a GTC White House építése.

A társaság a Swietelskyt bízta meg az épület generálkivitelezői feladataival, míg az irodák bérbeadására a cég a Cushman & Wakefield Nemzetközi Ingatlan Tanácsadó Kft.-vel, illetve a CBRE Corporate Outsourcing Kft.-vel kötött kizárólagos szerződést. A prémiumkategóriás irodakomplexumot várhatóan 2017 utolsó negyedévében adják majd át, ennek eredményeként a GTC magyarországi portfóliója 140 000 négyzetméterre nő.

Az ingatlanfejlesztő ismertette: Budapesten a 2008-as válság után az új irodaépületek építése gyakorlatilag leállt, idén viszont pozitív trend figyelhető meg, mintegy 80 ezer új négyzetmétert adnak át a fővárosban, ami a tavalyi év első negyedévéhez képest is 42 százalékos növekedés. Mindeközben látványos keresletbővülés figyelhető meg a prémiumkategóriás irodák esetében, az üresedési ráta elérte a rendkívül alacsonynak számító 6 százalékos szintet – közölték.

A 2000-ben alapított GTC Magyarország tulajdonosa a varsói tőzsdén jegyzett lengyel Globe Trade Centre S.A vállalatcsoport. A magyar leányvállalat korábban öt irodaberuházást hajtott végre Budapesten, három lakóingatlan-projektje során pedig 900 lakást épített. A GTC Magyarország jelenleg öt irodaépület tulajdonosa, és egy dél-budai irodaház üzemeltetési feladatait is ellátja. (MTI)