Kétmilliárd forintból épít üzemet Egerben a svájci állami kézben lévő RUAG csoport. A világ száz legjelentősebb hadiipari vállalkozása közé tartozó társaság az Airbus A320-as és a Bombardier repülőgépekhez gyárt majd itt géptörzs-elemeket.

A RUAG Aerostructures egri beruházásával 180 új munkahely hoz létre. A kormány 382 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyújt a fejlesztéshez – mondta sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A magyar légi és űrjármű-ipar termelési értéke a múlt évben meghaladta a 34 milliárd forintot, ami 15 százalékkal volt több, mint az előző évben.

Ebben az iparágban Magyarországon 1566-an dolgoznak – az itt dolgozók száma egy év alatt 18 százalékkal nőtt – tette hozzá. A magyar-svájci kereskedelmi forgalom jelenleg mintegy másfél milliárd euró (mintegy 450-460 milliárd forint) – közölte.

Urs Breitmeier, a RUAG vezérigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, korábbi jó tapasztalatai alapján döntött a csoport arról, hogy Magyarországon létrehozza második gyártóegységét is. A RUAG számára fontos, hogy versenyképességét folyamatosan fenntartsa és fejlessze, amihez a magyarországi beruházás is jelentősen hozzájárul – emelte ki. (MTI)