Újabb két budapesti étterem, a Stand és a Babel is bekerült a Michelin-csillagos magyar éttermek sorába. Megőrizte csillagát a Borkonyha, a Costes és a Costes Downtown, továbbra is két csillaggal büszkélkedhet az Onyx.

A Michelin Kalauz Main Cities of Europe kiadványát szerdán mutatták be Bécsben. A kalauzban 38 európai nagyváros legjobbnak ítélt éttermei szerepelnek.

A listán szereplő új budapesti éttermek közül a Stand a Szulló Szabina és Széll Tamás sztárséfekhez köthető, modern magyaros kínálatú étterem, amely tavaly, fél évvel a megnyitása után már elnyerte a Dining Guide Év Étterme díját is; míg a Babel a természetközeliségből, a magyar konyha hagyományaiból és Erdély hangulatából inspirálódik.

A Michelin-csillagos budapesti éttermek számának hatra emelkedéséről a kiadványt bemutató sajtótájékoztatón jelen lévő Jókuti András, a Világevő bloggere számolt be elsőként.

A Michelin Kalauz az ismert francia gumigyár gondozásában jelenik meg és a gasztronómia bibliájaként tartják számon. A híres csillagokat névtelen ellenőrök ajánlása alapján osztják ki, akik az ételeken kívül alaposan szemügyre veszik az éttermi környezetet is.

(Forrás: MTI, Stand, Babel; fotó: Stand Étterem)