A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása” (GINOP-1.2.2-16) és a „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című (GINOP-1.2.1-16) című felhívás.

GINOP-1.2.2-16

A keretösszeg 21 milliárd forint, támogatási kérelmeket 2017. január 16-tól 2019. január 16-ig lehet benyújtani.

A felhívás keretében mikro-, kis- és középvállalkozások igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást fejlesztéseik támogatásához 5-25 millió forint összegben, legfeljebb 50 százalékos támogatási intenzitás mellett. Szabad vállalkozási zónának minősülő településeken megvalósuló fejlesztések esetén ágazati korlátozás nélkül igényelhető támogatás, szabad vállalkozási zónán kívül a vállalkozások feldolgozóipari beruházásai támogathatók.

A felhívás keretében lehetőség nyílik új eszközök, gépek beszerzésére, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítására, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására, információs technológia-fejlesztésre és online megjelenés kialakítására is.

GINOP-1.2.1-16

A keretösszeg 21 milliárd forint, támogatási kérelmeket itt is 2017. január 16-tól 2019. január 16-ig lehet benyújtani.

A felhívás keretében mikro-, kis- és középvállalkozások igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást feldolgozóipari fejlesztéseik támogatásához 25–250 millió forint összegben, legfeljebb 50 százalékos támogatási intenzitás mellett.

A felhívás keretében lehetőség nyílik új eszközök, gépek beszerzésére, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítására (ehhez kapcsolódó gyártási licenc, know-how beszerzésére), megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására, infrastrukturális és ingatlan beruházásokra, és információs technológia-fejlesztésre is – tájékoztatott a kormány a hivatalos pályázati oldalon.