Lezárult a Link sp. z o.o. (Link) és a Link Services sp. z o.o. (Link Services) akvizíciója. A két vállalat végleges és összesített felvásárlási ára 32,5 millió euró, amelyet a Waberer’s a nyilvános ajánlattételből származó nettó bevételéből finanszíroz.

A Waberer’s International Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett tájékoztatásban felidézi: a Waberer’s május 26-án kötött előzetes megállapodást a Link és a Link Services részvényeinek megvásárlásáról. Július 5-ére a Waberer’s teljesítette az előzetes részvényvásárlási megállapodásban szereplő mindkét feltételt, azaz megszerezte az illetékes lengyel és német versenyhatóságok feltétel nélküli jóváhagyását a tranzakció lebonyolítására, és megkezdődött a Waberer’s részvényeivel történő kereskedés a BÉT-en.

A Link tevékenysége kiegészíti a Waberer’s-ét, a két vállalat növekedésre alapuló üzleti modellel, korszerű járműparkkal és kiterjedt tapasztalatokkal rendelkezik – idézi a közlemény Lajkó Ferencet, a Waberer’s vezérigazgatóját. A Link nemzetközi fuvarozási és szállítmányozási szolgáltatásokat végez Európában. A vezérigazgató közlése szerint az egyesüléssel hatékonyabban és versenyképesebben folytathatják tevékenységüket. Továbbra is jó lehetőségeket látnak a növekedésben lévő európai közúti szállítás területén, és úgy vélik, hogy a Link felvásárlása erősíteni fogja a Waberer’s vezető piaci pozícióját.

A Waberer’s június 19-i sajtótájékoztatóján közölte, hogy részvényértékesítést indított, és a várt 190 millió euró (nagyjából 60 milliárd forint) bevételből 32 millió eurót fordítanának a lengyel Link fuvarozócég felvásárlására, a fennmaradó részt pedig vállalati és működőtőke-beruházásokra. Július 6-án indult el a kereskedés a Waberer’s International Nyrt. részvényeivel a BÉT-en, részvényenként 5100 forintos induló áron, a papírokkal a prémium kategóriában kereskednek. (MTI)