Két K+F+I tárgyú GINOP-felhívás keretösszegét is megemelte a kormány, összesen több mint 40 milliárd forinttal.

A „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” című (GINOP-2.1.1-15) felhívás keretösszege 60 milliárd forintra változott. Az eredetileg 50 milliárd forintos pályázatra ugyanakkor új támogatási kérelmeket nem várnak, a felhívást már januárban felfüggesztette a kormány.

Hasonló pályát járt be a felhívás Közép-Magyarországot célzó VEKOP-párja (VEKOP-2.1.1-15) is. A keretösszeget április végén emelte meg a kormány 5 milliárd forintról 15 milliárd forintra – úgy tűnik azonban, hogy ezzel is alábecsülte az igényeket, így júniusban ezt a felhívást is fel kellett függeszteni.

A „K+F Versenyképességi és Kiválósági Együttműködések” (GINOP-2.2.1-15) felhívás keretösszege 50 milliárd forintról 83,5 milliárd forintra változott. Ez a felhívás még él; támogatási kérelmet 2017. november 30-ig lehet beadni, a kormány 12–100 támogatott pályázattal számol.

A kiírás célja a hazai vállalkozások, kutatóhelyek és felsőoktatási intézmények között hosszú távon fenntartható, stratégiai jelentőségű együttműködések ösztönzése üzletileg is hasznosítható tudományos eredmények létrejötte céljából. További részletek itt olvashatók.