A jövedelmezőség további javítása érdekében, valamint a cascopiacon tapasztalható kiélezett verseny miatt döntött úgy a CIG Pannónia, hogy a 750 millió forintot képviselő, lakossági casco-ügyfélállomány szerződéseit ütemezett felmondással megszünteti. A döntés 14 ezer ügyfelet érint.

A társaság közleménye szerint az ütemezett felmondás lényege, hogy a cascoszerződések évfordulóig érvényben maradnak, a felmondások ezt követően lépnek érvénybe. A szerződések felmondása idén augusztusban indul, az ügyfelek tájékoztatását a CIG Pannónia hamarosan megkezdi. Ugyanakkor megjegyezték, hogy azoknak, akik évforduló előtt szeretnének biztosítót váltani, erre közös megegyezéssel is lehetőségük van.

Felidézték, hogy a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. 2016. év végén vásárolta fel a bajor VKB magyarországi vagyonbiztosítóját, így a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) és a cascoportfolió is átkerült az új tulajdonoshoz. Mivel a CIG Pannónia már évekkel ezelőtt kivonult a kgfb-piacról, ezért a társaság 2017. tavaszán az újonnan megszerzett kgfb-állományt tovább értékesítette.

A cascoállományt azonban megtartották, hogy egy éven át „teszteljék”, érdemes-e a CIG Pannóniának visszatérnie erre a piacra. A 2017-es év számai azt mutatták, hogy a lakossági cascotermék jövedelmezősége és növekedési potenciálja – főként a piacra jellemző kiélezett verseny miatt – elmarad a biztosító más termékeinek eredményességétől, a társaság ezért döntött a cascoállomány leépítéséről – olvasható a biztosító közleményében. (MTI)