Budapesten nyitja meg legújabb nemzetközi képviseleti irodáját a korai fázisú startupokra fókuszáló nemzetközi üzletfejlesztési szervezet (akcelerátor), a Founder Institute.

A Founder Institute Hungary a 2021 januárjában induló programjába kezdő magyar tech startupok jelentkezését várja, az érdeklődők október 25-ig kedvezményes áron vehetnek részt a programban.

A programban sikerrel résztvevő vállalkozások jelentős mentori támogatásban részesülnek, befektetési ajánlatot kapnak és egyedülálló nemzetközi üzleti és befektetői kapcsolatrendszerhez kapnak hozzáférést.

A Founder Institute magyar programját három tapasztalt startup szakember, Bohner Tamás (Drukka Startup Studio, Intellitext Akcelerator), Horváth Balázs (Startup Grind Budapest) és Ivánka Iván (Ivanka Consulting) vezeti. A magyar programban mentorként a régió legjelentősebb startup befektetői, cégalapítói és felsővezetői támogatják tudásukkal a résztvevő induló vállalkozásokat – közölték.

A magyar programot sikeresen elvégző vállalkozások mindegyike befektetési ajánlatot kap a Drukka Startup Stúdiótól, Magyarország egyik legnagyobb korai fázisú befektetési alapjától, vagy az Intellitext hardver- és IOT startup-befektetőtől.

A 2009-ben alapított, kaliforniai székhelyű Founder Institute vállalkozások sorát segítette a sikeres piacra lépéshez és összesen 950 millió dollárnyi befektetéshez. Az eddigi programokban résztvevő vállalkozások 78 százaléka stabil piaci szereplővé vált. Ma már a világ 75 országában, 200 helyi képviselettel rendelkeznek.

(Forrás: MTI)