A hi-tech vásárlókat a termékkritikák és az értékelések befolyásolják leginkább, több forrást és csatornát is megvizsgálnak a vásárlási döntés meghozatalakor.

A hi-tech termékeket vásárlók sokat vásárolnak online, sokat használják okostelefonjaikat és a közösségi médiát, ugyanakkor a boltban történő vásárlás szerepe sem elhanyagolható náluk – derül ki a UPS legújabb felméréséből.

A megkérdezett hi-tech vásárlók 42 százaléka vásárolt mobiltelefonján 2016-ban, ami jelentősen több mint a nem hi-tech terméket vásárlók esetében (27 százalék). A hi-tech vásárlók 42 százaléka követi a kereskedők közösségi oldalait, 37 százalékuk állítja, hogy a közösségi háló befolyásolja vásárlói döntéseiket, 25 százalékuk pedig vásárol is ezeken az oldalakon – írja a computerworld.hu.

Habár a hi-tech vásárlók sokat vásárolnak online, 46 százalékuk mégis a kereskedők „fizikai” boltjaiban vásárol.

Ezek a vásárlók sokban hasonlítanak magához a hi-tech iparághoz. Jellemző rájuk, hogy:

  • Mindig online vannak: állandó internethasználók, erős mobilhasználók, gyakran igénybe veszik a közösségi oldalakat is a vásárlási döntés során.
  • Kutatnak: keresik a különböző lehetőségeket, a kényelmet és az ajánlatokat, kedvezményeket; több információforrást is igénybe vesznek a megalapozott döntés meghozásához.
  • Kényelemcentrikusak: az üzletet is a vásárlási élmény részeként értékelik, keresik az egyszerű visszáru-kezelést és a kényelmes kiszállítási lehetőségeket.