A férfi és női vízilabda-válogatott prémium fokozatú támogatója lett a MOL-csoport.

A magyar vízilabda évtizedek óta íródó magyar sikertörténet, hiszen a pólósok a világon egyedülálló eredményekkel büszkélkednek, eddig kilenc olimpiai és öt világbajnoki aranyérmet gyűjtöttek – írja a Mol-csoport csütörtöki közleményében.

A cégcsoport a szövetség és a válogatottak prémium fokozatú szponzora lett, ami azt is jelenti, hogy a csapatok budapesti világbajnoksághoz kapcsolódó eredményeit a MOL-csoportnak köszönhetően fogja jutalmazni a szövetség.

„Nagy megtiszteltetés nekünk, hogy újra a legsikeresebb magyar csapatsportág, a vízilabda mögé állhattunk. Ezzel a labdarúgás, a jégkorong és a kézilabda után egy újabb nemzeti válogatott büszke és lelkes támogatói lettünk. A szurkoló bennünk is ott van, és a legnagyobb magyar vállalatként drukkolunk a magyar csapatok és sportolók sikeréért” – fogalmazott Szollár Domokos, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója.

„A magyar póló tradicionálisan világhírű, boldog vagyok, hogy ilyen kiváló partereink vannak, mint például a MOL-csoport” – mondta Kemény Dénes, a magyar szövetség elnöke, hozzátéve, hogy babonásként is kimondottan örül ennek az együttműködésnek. „Volt már egy ilyen megállapodásunk, méghozzá 2008-ban, a pekingi olimpia előtt…” – emlékeztetett.

Kínában Kemény Dénes irányításával a férfi válogatott sorozatban harmadszor nyerte meg az ötkarikás játékokat. (MTI)