Az ötödik egymást követő alkalommal nyerte el a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” díját.

A Skytrax tekintélyes, londoni székhelyű légiközlekedési tanácsadó cég, amely az utasok anonim szavazatai alapján évről évre összeállítja a légitársaságok és repülőterek globális és regionális ranglistáját – írja a turizmus.com.

„A sorrendben ötödik Skytrax-díj egyúttal az egész budapesti repülőtéri közösség munkájának az elismerése. Mindazoké, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér folyamatosan fejlődjön, mind a szolgáltatások, mind az utazási élmény vonatkozásában” hangsúlyozta .

„A Skytrax-díj történetében Kelet-Európában még nem volt arra példa, hogy öt egymást követő évben ugyanaz a repülőtér nyerje el az elismerést. Tavaly ráadásul majdnem 2 millióval több utas fordult meg nálunk, mint egy évvel korábban” – mondta Jost Lammers vezérigazgató.

A forgalom dinamikus növekedése is indokolta, hogy a Budapest Airport három éve elindította BUD 2020 névre keresztelt, ötéves repülőtér-fejlesztési programját.

Ennek egyik legfontosabb eleme a 2B Terminálon épülő új, 10 000 négyzetméteres utasmóló, amelyet várhatóan 2018 nyarán adnak át a forgalomnak.