Több budapesti mikrovállalkozás juthat kedvezményes hitelhez a Több budapesti mikrovállalkozás juthat kedvezményes hitelhez a Budapest Mikrohitel Programban a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességvállalásával.

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány Budapest Mikrohitel Programja keretében kedvezményes, akár évi 2,4–3,9 százalék kamatozású hiteleket igényelhetnek a budapesti székhelyű vagy telephelyű, életképes üzleti tervvel rendelkező 10 főnél kisebb mikrovállalkozások. A mikrohitel ügyvédek és közjegyzők számára is elérhető.

Valamennyi kölcsön kiszámítható kamatozással, plusz költségek nélkül, 3–10 év futamidőre, beruházás és forgóeszköz vásárlás esetén maximum 10 millió forint összegig, visszatöltődő hitelkeret esetén maximum 7,5 millió forint összegig vehető igénybe.

A Budapest Mikrohitel igényelhető

  • iroda, telephely, üzlethelyiség vásárlására, építésére, átalakítására, felújításra,
  • áru- vagy anyagkészlet, gépek, berendezések, gépjármű vásárlására,
  • megrendelések, már megkötött szerződések teljesítésével kapcsolatban felmerült költségek és ráfordítások előfinanszírozására.

A programba bejelentkezett vállalkozások számára a közalapítvány szakértői segítséget biztosítanak az üzleti terv elkészítésében, és a megfelelő finanszírozási konstrukció kiválasztásában.

További információk: www.budapestmikrohitel.hu, www.bvk.hu.