Az idei év utolsó negyedében további alkalmazottak felvételét tervezik a szlovákiai cégek – derül ki a Manpower Slovensko társaság felméréséből.

Az előző negyedévhez viszonyítva a cégek toborzási tervei 7 százalékponttal gyengébbek – olvasható a jelentésben.

„Az előző három negyedévhez viszonyítva csökkenésről van szó. A 4. negyedév mindig a leggyengébb a munkapiacon, mert a tél közeledtével véget érnek az idénymunkák. A vállalatok karácsony előtt már nem nagyon szoktak új dolgozókat felvenni. Évközi összehasonlításban stabilak a kilátások, szó sincs romlásról, csupán idényjellegű csökkenésről” – magyarázta a Manpower társaság marketingmenedzsere, Jiří Halbrštát.

Kilenc ágazatból hat jelezte további toborzási szándékát. Legtöbb új alkalmazottat a nagy- és kiskereskedelemben, a feldolgozóiparban, továbbá a pénzügyi, biztosítási és ingatlanágazatban tevékenykedő cégek akarnak felvenni, de igény mutatkozik a vállalatoknak nyújtó szolgáltatások terén is. Kevésbé kedvező időszakra számítanak a mezőgazdasági, vadászati, erdészeti és halászati cégek. Csökkenő toborzás mutatkozik a vendégfogadás és étkeztetés terén is – írja a hirek.sk.

„Gyakorlatilag valamennyi ágazatban erős toborzási szándék mutatkozik, tehát pozitív jelenségről számolhatunk be. A mezőgazdaság terén mutatkozó csökkenés logikus folyamat, hiszen az év végén, télen mindig visszaesés mutatkozik“ – egészítette ki az elmondottakat Halbrštát.

A cégek többsége –a mikrocégek kivételével – új munkaerő felvételét tervezi. A legoptimistább toborzási terveiket a több mint 250 alkalmazottat foglalkoztató nagyvállalatok jelezték, azok 31 százaléka munkaerő-felvételt tervez. Utánuk a közepes nagyságú, 50-249 személyt foglalkoztató, majd a 10-49 főt foglalkoztató kisvállalatok következnek.

„A gazdaság élénkítése során a munkapiacon először a nagyvállalatok bizonyulnak optimistának, toborzó tevékenységüket már 2013 derekán elkezdték, ám a közepes nagyságú vállalatoktól kezdve a kisebb cégek felé ez az optimizmus fokozatosan csökken. Mindig a nagyvállalatok reagálnak elsőként. Ha azonban beüt a válság, akkor éppen a nagyvállalatok kezdik elsőként elbocsátani alkalmazottaikat” – mutatott rá a szakember.