A hét konferenciái, workshopjai, rendezvényei, amelyek számot tarthatnak a vállalkozók figyelmére.

2015. november 9. Magyar–Kínai gazdasági fórum és a Magyar-Kínai Tagozat éves közgyűlése (Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Székház, Bank Center, Platina torony II., X. em., 1001-es terem. 1054 Budapest, Szabadság tér 7.)

Nádasi Tamás, a MKIK Magyar-kínai tagozat elnöke, és Duan Jielong Kína rendkívüli és felhatalmazott nagykövete köszöntője után előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők Kína üzleti környezetéről, az EU SME Centre-ről és a kínai szállítmányozási lehetőségekről.

2015. november 9. Szakképzési Roadshow Szegeden (Csongrád Megyei kereskedelmi és Iparkamara, Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

A Roadshow keretein belül a szakképzés szereplői lehetőséget kapnak, hogy megosszák véleményüket és elvárásaikat a szakképzést érintő lényegesebb témakörökben. Az előadások után kerekasztal beszélgetéseken vitathatják meg elképzeléseiket a résztvevők.

2015. november 10. E-napló – gyakorlati képzés (Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az e-napló 2013. augusztusi bevezetése óta több ízben rendez általános tájékoztató rendezvényt és felhasználói szintű, 4 órás, számítógépes gyakorlati képzést azok számára, akik oktatói segítséggel szeretnék elsajátítani az elektronikus építési napló vezetésének gyakorlatát.

2015. november 10. Török tárgyalástechnikai tréning (Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, 3300 Eger, Faiskola u. 15.)

A tréning minden török érdekeltségű vállalkozó számára hasznos ismereteket nyújt, kezdve Törökország bemutatásával, a török protokollon át egészen a tárgyalások lebonyolításáig, lezárásáig. A tanultak elmélyítéséhez szituációs gyakorlatok nyújtanak segítséget.

2015. november 10. Erasmus+ pályázatíró szeminárium Veszprémben (Eötvös Károly Megyei Könyvtár, 8200 Veszprém, Komakút tér 3.)

A szemináriumon résztvevők gyakorlati tanácsokat kaphatnak a mobilitási pályázatok megírásához, megismerkedhetnek a pályázatok legfontosabb elemeivel és a szakmai területenként eltérő speciális tudnivalókkal.

2015. november 10. Humán Klub 5. ülés (Pécsi Kereskedelmi Központ – 7625 Pécs, Majorossy Imre u. 36.)

Dr. Lakner Szilvia előadását hallgathatják meg a SIZE Prozess Vezetőfejlesztés témában, majd lehetőség nyílik a Humán Klub két ülés közötti munkájának áttekintésére, értékelésére.

2015. november 11-12. Personal Hungary (Millenáris Park, 1024 Budapest Kis Rókus u. 16–20.)

A „Personal Hungary” Magyarországon egyedülálló módon évek óta olyan találkozási pontot teremt, ahol a HR-szolgáltatásokat és -termékeket kínáló cégek professzionális környezetben alakíthatnak ki közvetlen kapcsolatot leendő megbízóikkal, célközönségükkel.

2015. november 11. Tőkeakadémia 2 – képzés tőkebevonási ismeretekről a HIPA szervezésében (Hotel Visegrád, 2025 Visegrád, Rév u. 15.)

A HIPA Tőkeakadémia által rendezett eseményen a vállalkozások forrás-, illetve tőkebevonási ismereteinek, képességeinek fejlesztése, ezen keresztül pedig a befektetéseket vonzó tulajdonságaik javítása áll a középpontban.

2015. november 11. Építőipari szakmai nyílt nap (Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara székháza, 7625 Pécs, Majorossy I. u. 36.)

Az Építőipari szakmai nyílt nap minden, az iparágban munkálkodó számára kiváló alkalom a hasznos, új ismeretek megszerzésére, kapcsolatépítésre. A nap folyamán előadások hallgathatók meg többek között az E-építési napló tapasztalatairól, és a biztonságos munkavégzésről.

2015. november 11. Legyen egészségtudatos fogyasztó – szakmai workshop (Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, 8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.)

Az esemény központi témája: az egészségtudatos fogyasztóvá válás elősegítése. A rendezvény célja az egészségre nevelő, az egészségtudatos magatartásformák, szemléletek, életmódprogramok közvetítése fogyasztóvédelmi intézkedések megvalósításával, hogy az egészségben eltöltött életévek növekedjenek, az egészségtudatos fogyasztói magatartás erősödjön.

2015. november 11. Üzleti tippek a német piacra készülőknek (Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.)

Tájékoztató rendezvény azon vállalkozások számára, amelyek tervezik a német piacon való megjelenést. A tervezett előadásokon terítékre kerül a németországi gazdálkodási környezet, a magyar vállalkozások esélyei a német piacon, a vállalkozási formák, cégalapítás Németországban, adózási kérdések, munkaerő-kölcsönzés az export biztosítási és export finanszírozási lehetőségek, valamint bemutatkozik a Magyar-Német Tagozat is.

2015. november 12. Marketing Hősök Kora (Park Inn by Radisson Budapest, 1138 Budapest, Szekszárdi út 16-18.)

A rendezvény célja, hogy a vállalkozások a marketinget a gazdasági életben hatékonyan alkalmazzák, és hogy ez által a szakma színvonala fejlődjön. Ízelítő az előadások témáiból: innovatív reklám „fegyverarzenál” az (out of home) médiában, adatvezérelt marketing fegyverarzenál, memetikai marketing, az inspiráció művészete a marketingben, az inspirációk szerepe a Prezi brand felépítésében. Az előadók között elismert szakemberek és sikeres üzletemberek szerepelnek, felszólal többek között: Mérő László, Geszti Péter, Faix Csaba és Gerendai Károly.

2015. november 12. Pénz, de honnan? (Gizella Hotel, Veszprém, Jókai Mór u. 48.)

A kis-és közepes vállalkozásokat, önkormányzatokat és agrárvállalkozásokat érinti az a 133 uniós pályázat, amelyek 2015 végéig 2700 milliárd forint keretösszegben kerülnek kiírásra. Kedvezményes és nem visszatérítendő fejlesztési forrásokra is pályázhatnak a vállalkozások, önkormányzatok. A rendezvényen bemutatásra kerülnek az egyes pályázatok, és lehetőség nyílik a szakértőkkel való személyes konzultációra is.

2015. november 12. World Usability Day szakmai nap – Használhatóság és innováció (Lurdy Ház (I. emelet) 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.)

A WUD ez évi központi témája az innováció. A szakmai nap nem csak az orvostechnikai eszközök területét érinti. A rendezők úgy  gondolják, hogy nagyon fontos a különböző iparágak tapasztalatainak megismerése és alkalmazása a saját iparágukban. Így ebben az évben olyan izgalmas területekre is kitekintenek, mint a haditechnikai vagy a robot technológia.

2015. november 12. A sikeres női vállalkozás receptje (Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara Székház, Kaposvár Anna u. 6. II. em.)

Pozsgai Nikoletta Katalin, női önmegvalósítás specialista, női életvezetési coach/tanácsadó, női személyiségfejlesztő tréner nyújt elméleti és gyakorlati segítséget a sikeres vállalkozónővé váláshoz. A tréning keretein belül elméleti és gyakorlati ismereteket szerezhetnek a résztvevők az önmenedzsmentről, a magánélet és az üzleti élet összehangolásáról, az időgazdálkodásról és asszertivitásról.

2015. november 12. Pályázatok és energetika a középpontban – tájékoztató nap 2015. november 12. (Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Gazdaság Háza, Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.)

Hallott már az aktuális vállalkozói pályázatokról és arról, mi várható még 2015-ben? Mire érdemes figyelni napelemek telepítésekor?  Hatékonyabbá tenné alkalmazottai munkavégzését megfelelőbb világítással? Szívesen kipróbálna egy elektromos autót? Érdekli, hogyan élvezhetné zavartalanul az e-autózás előnyeit? Értesült már a nagyvállalatok számára törvényileg kötelező energetikai auditról? Közeleg a határidő, készüljünk fel együtt! Válaszokért látogasson el a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényére.

2015. november 12. III. Győri Nemzetközi Vagyonvédelmi Konferencia Győrben (GYMS Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza, Baross Gábor konferenciaterem, 9021 Győr Szent István út, 10/a)

Nógrádi György és több neves szakértő beszél a migrációról, a migráció hatásairól.

2015. november 12. Kamarai Vállalkozók Klubja Gázszerelők Szekciójának ülése 2015. november 12. (KEMKIK Székház, Tatabánya, Fő tér 36. IV. emeleti tanácsterem)

Kamarai Vállalkozók Klubja Gázszerelők Szekciójának üléstémája a gázkészülékek és felhasználói rendszerek energiahatékonysági követelményei a „helyiségfűtő berendezés környezettudatos tervezésére vonatkozó 813/2013. EU rendelet” szerint és a gáztervek.

2015. november 13. Mórra megyünk: 2015. november 13. (Polgármesteri Hivatal, Nagyterem, 8060 Mór, Szent István tér 6.)

Pályázatok, kedvező külső források címmel vállalkozásfejlesztési fórumot tart a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az alábbi témakörökben: EEN innovációs szolgáltatások. Aktuális GINOP és mezőgazdasági vállalkozói pályázatok. Széchenyi Kártya Program – Agrár Széchenyi Kártya. MNB (2,5 százalék) Növekedési Hitelprogram, Versenyképességi hitel (Exim), Banki saját forrású hitelek. Mikor melyik forrásból finanszírozzuk hitelcélunkat? Banki tanácsok hitelkérelem benyújtása előtt.