A hét konferenciái, rendezvényei, workshopjai, amelyek számot tarthatnak a vállalkozók figyelmére.

2015. november 23. „HR kompetenciák új modellje” workshop (BKIK irodaház, (1016 Budapest Krisztina krt. 99. I. kerület. VI. emelet Baross terem)

A workshop keretében a „World Café” módszer segítségével, kötetlenül először áttekintik a Bécsi Gazdasági Főiskola (FH WKÖ) által javasolt kompetenciamodellt, majd a résztvevők csoportban elemzik annak alkalmazhatóságát magyar és nemzetközi környezetben.

2015. november 23. INTERCOLOR – Színtől a kereskedelemig (Design Terminal- konferenciaterem, 1051, Budapest, Erzsébet Tér 11.)

A nemzetközi konferencia és szakmai fórum célja a hazai kreatív ipar ösztönzése, a szezonális színtrendek szerepének bemutatása a márkaépítésnél, valamint a kollekciófejlesztésnél és a gyártó és a tervező szakemberek együttműködésének fejlesztése.

2015. november 23. Horizont 2020 Agrárgazdasági és Környezetvédelmi Információs Nap (NKFI Hivatal, 1077 Budapest, Kéthly Anna tér II. emelet, 231. terem)

Az információs napon bemutatásra kerülnek az Európai Bizottság 2014–2020 között futó, Horizont 2020 elnevezésű kutatási és innovációs keretprogramjának Agrárgazdaság és Környezetvédelem területén elérhető pályázati lehetőségei.

2015. november 23. Közel-keleti gazdasági fórum (Bank Center, Platina torony, X. emelet / 1001. terem, 1054 Budapest, Szabadság tér 7.)

A rendezvény az Öböl-térség iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást a politikai és gazdasági kapcsolatok aktualitásáról, a Magyar-Szaúdi Üzleti Tanács (MSZÜT) tevékenységéről, a vegyesvállalat alapítással és üzletkötéssel kapcsolatos gyakorlati tapasztalatokról, a Tagozat és MSZÜT 2016-os programjáról.

2015. november 24. Stressz- és konfliktuskezelés a cégben (BCM Nagykereskedelmi Központ Konferenciaterem (XV. ker. Szentmihályi út 171. III. emelet)

Az erős, tartós negatív stressz rombolja az embert és a cég eredményességét is. A konfliktushelyzetek nem megfelelő kezelése, a felvállalás hiánya jelentősen csökkenti a csapat és az egyén munkavégzésének hatékonyságát, eredményességét, tönkre teszi a munkahelyi hangulatot. A témában legképzettebbek között számon tartott szakemberek adnak azonnal hasznosítható módszereket, technikákat stressz- és konfliktuskezelésre kkv-döntéshozóknak.

2015. november 24. Facebook-on a cégem (Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Lednitzky Péter terme (I. emelet) 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

A nagy érdeklődésre tekintettel ismét útjára indul a Facebookon a cégem kezdő képzés, melyen megtanulhatják elkészíteni a vállalati profilt, segítséget kaphatnak elsajátítani a hatásos bejegyzések elkészítésének alapjait, választ kaphatnak arra, milyen gyakran érdemes új bejegyzéseket készíteni, valamint megismerkedhetnek a vállalati oldalak legnagyobb előnyével, az Elemzésekkel.

2015. november 24. Munkaidő Expo (1103 Budapest, Kőér utca 2/A.)

A Munkaidő Expó remek lehetőséget kínál a résztvevőknek, hogy gyakorlati ismereteket sajátítsanak el a munkajogi szabályozással kapcsolatban, aktualizálják tudásukat – egyúttal a munkaügy területén bevált, kiváló szoftveres megoldásokat ismerhessenek meg kiállítóinknak köszönhetően.

2015. november 24. Könyvelői Klub (Győr – Moson – Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 9021 Győr, Szent István út 10/A)

Folytatódik a 2016. évre vonatkozó adóváltozások megbeszélése különös tekintettel a mostanáig jóváhagyott törvényekre, illetve módosításokra. A hallgatók kívánságának megfelelően újra megbeszélik a 2016. január 1-től, a hatályos számviteli törvény átfogó változása és a beszámoló alkalmazását.

2015. november 24. Hogyan csökkenthető a munkahelyi stressz? (Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara Székház, Kaposvár, Anna u. 6. II. em.)

Az előadás témái között szerepelnek a stressz kezelésének lehetőségei, a konfliktusok és kezelésük, a különböző személyiségek és a „Nem”-et mondás művészete.

2015. november 24. Kozmetikai workshop (Expo Congress Hotel, 1101 Budapest, Expo tér 2.)

Az I.C.E Olasz Külkereskedelmi Intézet és az FDT Consulting di Francesca De rendezésében az Expo Congress Hotelben kerül megrendezésre kerülő kozmetikai workshop és B2B üzleti találkozó.

2015. november 24. Innovatív vállalkozások kapacitásfejlesztése (Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Gazdaság Háza, 8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.)

A kutatásszolgáltatási szakmai nap témakörei: felsőoktatási intézmények és a vállalkozások együttműködése a képzések, K+F és innovációs tevékenység terén, pályázati lehetőségek felmérése, kihasználása.

2015. november 24. Szakképzési Roadshow (Aranykalász Étterem, 6600 Szentes, Apponyi tér 18.)

A roadshow-n szó lesz a szakképzésről a változó jogszabályi környezetben, a munkaerőpiac számára is hasznos szakképzésről és a szakképzés finanszírozási háttereiről.

2015.november 24. Házkezelői fórum a kamarában! (Kereskedelmi és Iparkamara, 9021 Győr, Szent I. u. 10/a, Klauzál terem)

A klub célja a társasházkezelők, lakásszövetkezetek és közös képviselők tapasztalatcseréjének elősegítése, illetve külön kiemelt terület a klub tevékenységében a társasházakat, lakásszövetkezeteket érintő lehetőségekről szóló tájékoztatás.

2015. november 25. IFRS átállás előadássorozat (Leier City Center , 9024 Győr, Baross G. út 42.)

Az előadás főbb témakörei: IFRS alkalmazása Magyarországon jelenleg és a várható fejlemények; IFRS áttérés főbb lépései és ennek megtervezése; az első IFRS beszámoló összeállítása során jelentkező gyakorlati kihívások; adózás IFRS alapokon.

2015. november 25. Hogyan védjük meg cégünket a kibertérben? (Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 1054 Budapest, Szabadság tér 7.)

A rendezvény célja, hogy bemutassa, hogyan növelhetik a versenyképességüket a kis- és mikrovállalkozások az infokommunikációs technológiák (IKT) segítségével és ehhez milyen biztonsági szempontokat kell figyelembe venniük az informatikai és az információ biztonság területén.

2015. november 25. Munkavédelmi nyílt nap (Pécsi Kereskedelmi Központ, Zsolnay terem, Pécs, Majorossy u. 36)

A nyílt nap célja, hogy felhívja a figyelmet a munkavédelmi szemléletű gondolkodás és konstruktív munkahelyi együttműködés szerepére a munkabalesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzésében.

2015. november 25. „Vállalkozásom a nemzetközi piacon” (Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara konferenciaterem, 8200 Veszprém, Radnóti tér 1.)

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az alábbi, nemzetközi kereskedelemben érintett témákban tájékoztató előadásokat szervez: CE jelölés, európai szabadalom és nemzetközi kereskedelmi vitarendezési lehetőségek.

2015. november 25. Közbeszerzési aktualitások (Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Háza, Baross Gábor terem, Debrecen, Vörösmarty u. 13-15.)

A rendezvény célja az interaktivitás, melynek megfelelően a rendezvény résztvevőinek lehetősége nyílik megvitatni a közbeszerzési tárgyú kérdéseiket, közbeszerzési tapasztalataikat, továbbá törvényalkotásra vonatkozóan javaslatokat tehetnek, az érintett szakértők bevonásával.

2015. november 25. A K T Í V – Aktuális Információk Vállalkozóknak (Bóly, Erzsébet Vígadó, Skandináv Terem)

AKTÍV, avagy aktuális információk vállalkozóknak címmel megrendezésre kerülő fórum a KKV szektort érintő kérdéseket feszegeti, szó lesz többek között arról, hogyan lehet a versenyképességhez nélkülözhetetlen hasznos információk és lehetőségek birtokába jutni. A program második felében a vállalkozásoké a főszerep.

2015. november 25. Stressz a láthatatlan méreg… (Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza)

A Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara Interaktív előadást szervez stressz élettani hatásairól, kezeléséről LESKÓ ANNA mozgásoktató, egészségfejlesztő szakember vezetésével.

2015. november 26. HR & Eggs (BKIK irodaház, 1016 Budapest Krisztina krt. 99. I. kerület. VI. emelet Baross terem)

Szakmai reggeli a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara valamint a STARJOBS Magyarország szervezésében. A konzultáció témái: a Munkatörvénykönyve aktuális változásai és annak gyakorlati hatásai, valamint az automatizált álláshirdetések a Google, a Facebook és a Linkedin oldalakon.

2015. november 26. Új pályázatok, új lehetőségek – a versenyképes vállalkozásokért a 2014-2020-as időszakban (Budapest Marriott Hotel, 1052 Budapest, Apáczai Csere János utca 4.)

Az első pályázati kiírások már megtörténtek, érdemes szólni a keretekről, hiszen az európai uniós pénzek lehívásának feltételrendszere jelentősen eltér a korábbi időszak gyakorlatától. Nemcsak a prioritások mások, de a finanszírozói oldalnak is érdemes újragondolni a vállalkozásoknak kínált termékeket.

2015. november 26. Ha nem véded, véged! Fogyasztóvédelem és márkavédelem a gyakorlatban (Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Háza, 4025 Debrecen, Vörösmarty utca 13-15.)

Ha nem véded, véged! című konferencia előadásainak tematikája a klasszikus fogyasztóvédelemtől, a versenypolitikán át egészen a márkavédelemig és a szellemi tulajdonjogok védelméig terjed

2015. november 26. Békéscsabai Külgazdasági Konferencia (Hotel Fiume Díszterme, 5600 Békéscsaba, Szent István tér 2.)

A konferencián előadások hangzanak el a magyar-román kétoldalú gazdasági kapcsolatokról, üzleti lehetőségekről, külgazdasági tevékenységekről, határon átnyúló pályázatokról, a kárpát-medencei és más romániai területeken a magyar vállalkozások kereskedelmi kapcsolatainak kiépítése az export növelése és a gazdasági kooperációk létrehozása érdekében. Az előadásokat délután egy kétoldalú üzletember találkozó követi.

2015. november 26. 24. Körkapcsolás: Művészet és projektmenedzsment (Budapest, Larus Étterem és Rendezvényközpont, 1124 Budapest, Csörsz utca 18/b.)

A konferencia izgalmas programján belül művészek, többek között színházi rendező, énekes, díszlettervező, karmester és gyakorló projektmenedzserek párbeszédén keresztül mutat rá a projektmenedzsment sokszínűségére.

2015. november 26. XVII. Nemzetközi Közlekedési Konferencia (CSMKIK Székház, Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

„A közlekedési szolgáltatások feltételrendszerei Magyarországon”  címmel rendezik meg a XVII. Nemzetközi Közlekedési Konferenciát Szegeden.

2015. november 27. Kedvező külső források (Gárdony, Nemzedékek Háza, 2483 Gárdony, Gárdonyi Géza u. 1.)

Kedvező külső források címmel vállalkozásfejlesztési fórum kerül megrendezésre az alábbi témakörökben: Széchenyi Kártya Program – Agrár Széchenyi Kártya. MNB (2,5%) Növekedési Hitelprogram, Versenyképességi hitel (Exim), Banki saját forrású hitelek. Mikor melyik forrásból finanszírozzuk hitelcélunkat? Banki tanácsok hitelkérelem benyújtása előtt.