A hét workshopjai, konferenciái, rendezvényei, amelyek számot tarthatnak a vállalkozók figyelmére.

2015. november 16-20. Fiatal vállalkozók hete (Groupama Aréna, 1091 Budapest, Üllői út 129. és Uniqa Székház, 1134 Budapest, Róbert Károly krt. 70-74.)

Sikeres vállalkozó akarsz lenni? El akarod érni az álmodat? Megismerkednél olyan fiatal vállalkozókkal, és nagyvállalkozókkal, akik ezt már megcsinálták? Ha 18-40 év közötti fiatal vagy aki most indítaná el a cégét, vagy már vállalkozik, akkor ott a helyed a Fiatal vállalkozók hetén!

Előadók: az Axa Bank, a LifeTilt, a Provident, a Vitéz Kürtős Kalács, a Budapesti Értéktőzsde és a Market Építő vezetői, Kasza Tibor, Ördög Nóra, Bárdos András és még több tucat sikeres vállalkozás vezetője.

2015. november 16. Szakmai Nap – Duális képzés a textil- és ruhaiparban (Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Székház, 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. VI. emelet, Baross terem)

A témák között szerepel a Duális képzés a textil-, és ruhaiparban, a gyakorlati képzőhelyek és a megvalósítás, iskola szerepe, az SNI-s tanulók helyzete, de az érdeklődők bemutatókat is láthatnak a 3 D szkennelés és nyomtatásról. Lesz még textilszkennelés workshop,előadás és egy gyakorlati bemutató, különböző textil és ember szkennelésére alkalmas eszközzel.

2015. november 17. HR Kontrolling konferencia (Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, Budapest I. Krisztina krt. 99., VII. emeleti konferenciaterem)

Az Országos Humánmenedzsment Egyesület az IFUA & Partners támogatásával idén is megrendezésre kerül az országos HR kontrolling konferencia. A jelen gazdasági helyzetben a HR kontrolling szerepe folyamatosan felértékelődik. Kiváló példák mutatják, milyen módon tud a vezetés támogatója és egyben a HR szervezet elismertségének bizonyítékává válni a szakszerűen felépített, tudatosan használt és kommunikált HR kontrolling rendszer, adattár. Konferencia jól használható példákon keresztül ad segítséget a mindennapi munkához, gondolkodáshoz.

2015. november 17. SZMT Módszertani nap (Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara – Baross terem VI. emelet, 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.)

A Szervezetfejlesztők Magyarországi Társasága, a saját tagjai és a szervezettel kapcsolatban levő szakmai szervezetek, az üzleti élet résztvevői számára kíván bemutatni, megismertetni olyan módszereket, tudásokat, amelyekkel közvetlenül a mindennapok során nem mindig tudunk találkozni. Mint például a reziliencia a fejlesztésben és a lovak szerepe az egyéni és csoportos vezető fejlesztésben.

2015. november 17. Kínai konzultációs nap (MKIK székhely, Bank Center, Platina torony II., 10. em., 1001-es terem, 1054 Budapest, Szabadság tér 7.)

A rendezvény kiváló alkalom a résztvevőknek, hogy Kínában üzleti tevékenységet folytató cégekkel vegyék fel a kapcsolatot, szakértőiktől választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

2015. november 17. Üzleti lehetőségeket keres Németországban? Kérdése van adózás, könyvelés témában a német ügyleteknél? – cégre szabott konzultáció (Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Gazdaság Háza, 8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.)

Németországi üzleti kapcsolatokat keres? Németországban működő cége van? Kérdése van számlázással, számlaadással kapcsolatban? A közeljövőben szeretne vállalkozást indítani, de még információra lenne szüksége ehhez? A témában számos praktikus információt szerezhet a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakmai workshop-ján.

2015. november 17. Az adótörvények 2015. évi évközi és a 2016. évi változásai (Somogy Megyei Kereskedelmi és Iparkamara II. emeleti tanácsterem, 7400 Kaposvár, Anna u. 6.)

Az adótörvények 2015. évi évközi, és a 2016. évi változásairól Dr. Nagy Péter NAV szakkoordinátor előadásán tájékozódhatnak az érdeklődők.

2015. november 17. VIVACE 2015 – Iparjogvédelem és kapcsolódó pályázati források (CSMKIK Székház, II. emelet, Rainer terem, Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

Az Európai Unió területén hatályos védjegyoltalmi szabályokról hallhatnak a látogatók. Választ kaphatnak, hogyan tudják vállalkozásukat, terméküket, szolgáltatásaikat megkülönböztető jelzéssel ellátni, egyedivé tenni vásárlóik számára. Az iparjogvédelemhez kapcsolódó K+F+I pályázati forrásokról a NKFIH kollégái adnak tájékoztatást.

2015. november 17. Belvárosi Kereskedők Fóruma az Advent jegyében (Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székház, 9021 Győr, Szent István út 10/a., Baross terem)

A fórum központi témája a belvárost érintő rendezvények és fejlesztések, kiemelve az Advent Győrben rendezvényt, de a jövő évi parkolási rend és a falusi turizmus kártya megyei kiterjesztéséről is szó esik.

2015. november 17. „Irány Németország!” – információs rendezvény a német piacon való sikeres megjelenéshez (Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Veszprém, Radnóti tér 1.)

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara információs rendezvényt szervez a német piacra készülő és már ott működő magyar vállalkozások számára.

2015. november 18. Magyar Fenntarthatósági Csúcs 2015 (Danubius Hotel Arena, 1148 Budapest, Ifjúság útja 1-3.)

A konferencia központi témája a fenntartható fejlődés program, a migráció és a klímaváltozás, az esélyegyenlőség, a népességnövekedés miatti élelmiszer- és ivóvíz biztonsági kérdések és a megújuló energiaforrások is terítékre kerülnek.

2015. november 18. Új közbeszerzési törvény, változó pályázati szabályozások (BKIK 1016 Budapest, Krisztina körút 99. VI. emelet Baross terem.)

Az új közbeszerzési törvény pályázati támogatásokban részt vevő vállalkozásokat és civil szervezeteket érintő passzusainak ismertetésében és értelmezésében kaphatnak segítséget az érdeklődők a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara workshop-ján.

2015. november 18. Tájékoztató előadás a FIDIC szerződéses rendszerről és a Teljesítési Szakértői Szerv működéséről (Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Háza, 4025-Debrecen, Vörösmarty u. 13-15.)

A konferencia fókuszában az új globális fenntartható fejlődési program, a rendkívüli mértékű migráció és a klímaváltozás összefüggései állnak. Megvitatásra kerül többek között, hogy van-e mód az esélyegyenlőségre a rohamos tempójú népesedési folyamatok mellett, az élelmezésbiztonsággal és az egészséges ivóvízhez való hozzájutással kapcsolatos, növekvő mértékű problémák megoldására. Valamint az előadásokon szó lesz az ENSZ által szeptemberben elfogadott Fenntartható Fejlődési Célok megvalósulásában Magyarország szerepéről is.

2015. november 18. Nőként sikeresen (Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság Háza, Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.)

Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által rendezett workshop célja a vállalkozó nők támogatása, sikeres üzleti kapcsolatok kialakításának segítése, tárgyalások támogatása, jó gyakorlatok közvetítése, a női vállalkozói lét népszerűsítése és a tanácsadás.

2015. november 18. Pályázati lehetőségek és egyéb finanszírozási források – Csongrád (Csongrád, Polgármesteri Hivatal, Galéria terem, Csongrád, Kossuth tér 7.)

A rendezvény fő témája a pályázati lehetőségek kis- és középvállalkozásoknak valamint a vállalkozói hitel kamattámogatással és a vállalkozásokat segítő Kamarai Alapok.

2015. november 18. Hogyan kerüljünk a címlapra ingyen? (Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

A Kommunikációs és Reklámklub előadásán gyakorlatias példákkal és esettanulmányokkal kiegészítve kaphatnak választ arra, hogy minek van hírértéke, mit lát és értelmez az átlagos média fogyasztó, minden szereplés média hack-e, hogy miért jó szerepelni a médiában és hogy a vállalkozásunk lehet önmagában is érdekes a média számára?

2015. november 19. 2016 – A hódítás stratégiája (Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. I. emelet 109-es terem)

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában megrendezésre kerülő Workshop témái: miért kockázatos, ha egy kimondottan sikeresen prosperáló KKV-nak nincs stratégiája? Miért jelent versenyelőnyt már egy néhány fős vállalkozás számára is, ha van stratégiája? Milyen konkrét elemekből épül fel egy KKV stratégiája? Mely lépéseken keresztül lehetséges megalkotni egy vállalkozás stratégiáját? Hogyan készítse el egy cégvezető a legegyszerűbben és a legalacsonyabb költséggel a vállalkozása stratégiáját?

2015. november 19. Üzletet köthet! – 10 ország üzletembereivel tárgyalhat Székesfehérváron a Gazdaság Házában (Gazdaság Háza, Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza, 8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.)

Mindenképpen érdemes részt vennie a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett üzletember találkozón, ahol egyszerre, egy időben lesznek jelen Ausztria, Németország, Csehország, Lengyelország, Olaszország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Románia, Horvátország üzletemberei, valamint ha új üzleti partnereket szeretne felkutatni vagy bemutatná vállalkozása termékeit, szolgáltatásait az üzleti tárgyalásokkal egy időben zajló mini kiállítás keretein belül.

2015. november 20. Magyar török gazdasági fórum (Bank Center, Platina torony, X. emelet. 1001. terem, 1054 Budapest, Szabadság tér 7.)

A rendezvény a Törökország iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást a törökországi üzleti lehetőségekről, az EXIM újonnan nyíló törökországi képviseletéről, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. újjáalakult Török – Magyar Kereskedőházáról és a Magyar – Török Tagozat 2015. évi tevékenységéről.

2015. november 20. Bicskére megyünk: 2015. november 20. (Bicskei Polgármesteri Hivatal, Díszterem , 2060 Bicske, Hősök tere 4.)

Látogassanak el Bicskére, ha érdeklődnek az EEN innovációs szolgáltatások iránt, tájékozódnának az aktuális GINOP és mezőgazdasági vállalkozói pályázatokról, a Széchenyi Kártya Programról, a Növekedési Hitelprogramról, a Versenyképességi hitelről (Exim) és a Banki saját forrású hitelekről.

2015. november 21. Egészségnap Kapuváron (Nyitott KAPU-VÁR Térségi Szociális Szolgáltató Központ Kapuvár, Dr. Lumniczer Sándor u. 12.)

Az egészségnap keretében ingyenes vércukor és vérnyomás mérésen, hallás- és látásvizsgálaton, testzsír és koleszterin mérésen vehetnek részt a látogatók. A programokat saját készítésű kecske, tehéntejből készült termékek, házi készítésű lekvárok, szörpök, száz százalékos gyümölcslevek és a Cserpes Sajtműhely termékei színesítik.