Rendezvények, konferenciák, workshopok, amelyek számot tarthatnak a magyar vállalkozók figyelmére.

Október 13. Ipari és Innovációs Klub – Pályázatokról másképpen! (CSMKIK székház, 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.). Milyen gazdaságfejlesztési pályázatokra lehet jelentkezi ebben az évben? Hogyan kell előkészíteni és megvalósítani egy pályázatot? Mivel finanszírozhatjuk befektetéseink, abban az esetben, ha sikertelenül pályáztunk? Szakértők és pályázatírók szakmai tapasztalataikat osztják meg az érdeklődőkkel az Ipari és Innovációs Klub ülésén.

Október 13-15. Pályázati és hitel tájékoztató fórum. Pályázati és hiteltájékoztató fórumot tart négy dunántúli városban, Veszprémen, Tapolcán, Ajkán és Pápán a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az EXIM Bank. A program során tájékoztatást hallgathatnak meg az érdeklődő vállalkozások a Széchenyi 2020 programban megjelent pályázatokról, a Széchenyi Kártya Program hiteltermékeiről és az EXIM Bank által kínált exporttámogatási lehetőségekről. A helyszínek:

  • Október 13. Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara – Veszprém, Radnóti tér 1. (konferenciaterem)
  • október 13. Tamási Áron Művelődési Központ –Tapolca, Kisfaludy u. 2-6.
  • október 15. Pólus-Coop Irodaház – Ajka, Szabadság tér 11. (konferenciaterem, I. em.)
  • október 15. Batthyány Lajos Szakképző Iskola – Pápa, Külső-Veszprémi út 2. (konferenciaterem)

Október 14. Építőipari fórum – E-építési napló, TSZSZ-esettanulmányok, könnyűszerkezetes beépítési szabályok (Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Veszprém, Radnóti tér 1. (konferenciaterem). Minden, amit tudni kell az e-építési naplóról, a könnyűszerkezetes és készházak forgalomba hozatali és az építési termékek beépítési szabályairól. Esettanulmányokon keresztül megismerkedhetnek a résztvevők az építőipari vitarendezéssel.

Október 14. Változik a közbeszerzési törvény (Gazdaság Háza – Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.). Dr. Kothencz Éva közbeszerzési szakértő ismerteti a november 1-jén hatályba lépő közbeszerzési törvény újításait, jogintézményeit. A módosítások érintik az eljárási határidőket, az igazolások rendszerét és az eljárásrendet is.

Október 15. ITU Telecom World 2015 konferencia és üzletember találkozó Budapesten (Hungexpo, 1101 Budapest, Albertirsai út 10). Magyar kis- és közepes vállalkozások számára is lehetőség nyílik nemzetközi szakértői közönség előtt bemutatkozni innovatív telekommunikációs termékeikkel és ötleteikkel az ITU Telecom World 2015 konferencián.

Október 15. Magyar Lízingszövetség workshopja (Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza, 9021 Győr, Szent István u. 10/a). A Magyar Lízingszövetség workshopjának témai között szerepel a flottafinanszírozás és flottakezelés, eszközlízing és -finanszírozás, a lízing előnyei de az elektromos autók, és jövőjük is terítékre kerül a rendezvényen, ahol az érdeklődők tesztvezetésen is részt vehetnek.

Október 15-16. Partnerrendezvény – Kvassay Jenő Emlékkonferencia-A Duna-medence környezeti kérdései (Nemzeti Közszolgálati Egyetem, 1083 Budapest, Ludovika tér 2. – Ludovika campus, 234-es terem).  A rendezvény célja a Duna Régió Stratégia sikeréhez nélkülözhetetlen innovációs potenciál feltárása. Magyar és nemzetközi előadók prezentálják a Duna-medence környezeti kérdéseivel kapcsolatos prioritásokat. Szakvezetéssel kísért látogatást tehetnek a rendezvény résztvevői az előadások témájához kapcsolódó egri mintaprojekt telephelyén is.

Október 15. Tájékoztató nap Magyarország és Afrika közötti gazdasági együttműködési lehetőségekről (Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.). Miért, és milyen magyar termékekkel érdemes nyitni az afrikai piacok felé, hogyan kereshetünk megbízható partnereket és milyen finanszírozási lehetőségek érhetőek el? Válaszokat kaphatnak, ha részt vesznek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az Afrikáért Alapítvány Magyarország által szervezett tájékoztató napon.

Október 15. Pénz, de honnan? Fókuszban a 2015-ös EU – pályázati pénzek (Agria TISZK, 3300 Eger, Bartók Béla tér 4.). 133 uniós pályázatból összesen 2700 milliárd forint keretösszeg válik elérhetővé a kis- és középvállalkozások, önkormányzatok és agrárvállalkozások számára. A rendezvény előadássorozata részletesen bemutatja a Gazdasági Operatív Programot, a Vidékfejlesztési Operatív Programot és a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programot, de hasznos szakmai tapasztalataikat is megosztják az előadók a közönséggel a fizetőképtelenség elkerüléséről, a KKV szektor export és innovációs lehetőségeiről.

Október 15. IV.ÖKOINDUSTRIA Szakkiállítás és Üzletember Találkozó Budapesten (Budapest, II. ker. Millenáris, B Csarnok). A Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállítás lehetőséget biztosít a hazai cégek számára, hogy nemzetközi közönség előtt mutassák be innovatív környezetvédelmi technológiáikat, szolgáltatásaikat.

Október 15. Forbes Flow (Akvárium Klub, 1051 Budapest, Erzsébet tér 14.) A 2015-ös év legjelentősebb üzleti történéseiről szóló közvetlen beszélgetések, előadások zajlanak két színpadon a Forbes Magyarország által szervezett eseményen.