Magyarország nyerte meg a 2017-es vizes világbajnokság rendezési jogát, az esemény arculata azonban nem aratott osztatlan sikert. A közfelháborodás után egy fiatal tervezőgrafikus, Hetsch Ferenc munkáját fogadták el.

A logó  tervezését gyűjtések és rengeteg kép, népművészeti motívum átnézése, vizsgálása, rajzolása előzte meg – mondta a Kreatív Online-nak Hetsch Ferenc, a Krea Kortárs Művészeti Iskola hallgatója.

Mint fogalmazott: több matyó és kalocsai mintát látott fél év alatt, mint az elmúlt 27 évben bármikor.

Olyan alapot szeretett volna keresni, ami mások számára is könnyen összeegyeztethető az országgal, és ezt a témát igyekezett összemosni a vízzel, mint a világverseny legfontosabb közegével.

Ehhez sok segítséget kapott Ördögh Lászlótól, aki a feladatot is adta − ő volt a konzulens az arculat megtervezésének első szakaszában.

Hetsch Ferenc hosszú távú terve a további fejlődés. „Rengeteg dolog van a grafikán belül, ami komolyabban érdekel, azokba szeretném beleásni magam, és mindenből legalább annyit kihozni, mint amennyit az úszó-világbajnokságból sikerült tanáraimmal: Ördögh Lászlóval, Herbszt Lászlóval és Darázs Bódoggal” – mondta az interjúban.

A teljes interjú itt olvasható.