A Volánbusz új, dinamikus beszerzési rendszert indít, amelyhez a gazdasági szereplők július 26-ig csatlakozhatnak az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben (EKR).

A beszerzési modellt a Volánbusz országos lefedettségű közlekedési társaságként elsőként alkalmazza.

A legújabb autóbuszalkatrész-beszerzési tenderen a társaság már az új eljárás szerint írta ki pályázatát, ennek első szakaszában olyan gazdasági szereplők jelentkezését várja, amelyek az eljárás második részében majd ajánlatot is tesznek a közlekedési társaság számára az autóbusz-alkatrészek beszállítására.

A dinamikus beszerzési rendszer kétszakaszos közbeszerzési eljárás. Az első, úgynevezett részvételi szakasz a dinamikus beszerzési rendszer létrehozására irányul, míg a második szakasz a konkrét ajánlattételi felhívás(ok) megküldésére szolgál az érvényes részvételi jelentkezést benyújtók számára.

Kruchina Vince, a Volánbusz vezérigazgatója kiemelte: a dinamikus beszerzési rendszer nagy előnye, hogy rugalmasan követi a piaci árak változását, ami – a jelenlegi világpiaci folyamatok között – nagyban elősegíti a Volánbusz működéséhez szükséges alkatrészek ellátási biztonságát. Az új rendszer alkalmazásától azt várják, hogy a felmerülő beszerzési igényeinkre gyorsabban, hatékonyabban és rugalmasabb keretek között tudják kiválasztani a számukra legmegfelelőbb beszállítót.

A Volánbusz most indított dinamikus közbeszerzési eljárásához az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben (EKR) csatlakozhatnak a gazdasági szereplők 2023. július 26-án 10 óráig. Az EKR további funkcióink eléréséhez (például részvételi jelentkezés benyújtása) regisztráció és belépés szükséges. Regisztrálni az EKR Portál kezdőlapján lehet a regisztrációs űrlap kitöltésével és beküldésével.

(Forrás: MTI)