A mobilok vékonyabbak, gyorsabbak, és lehet, hogy még okosabbak lesznek 2017-ben.

Jövőre megjelenik a virtuális valóság a jutányos áron kínált okostelefonokon is, amelyek jobb grafikus feldolgozással, nagyobb felbontású kijelzővel és még nagyobb tárhellyel érkeznek. Minden eddiginél több felhasználó fizet majd különböző termékekért és lép be weboldalakra a telefonjáról – írja a computerworld.hu.

A mélytanulás technológiájával az okostelefonok kiismerik tulajdonosuk szokásait, és még jobb felhasználói élményt fognak neki szerezni. Jövőre az okostelefon-tervezés reneszánszát láthatjuk majd.

Az iparági pletykák szerint az Apple az iPhone évtizedes formatervének megújítására készül, a Samsung pedig egy hajlítható telefonnal léphet piacra.

A nagy teljesítményű mobil eszközök szélesebb köre olyan alkalmazások futtatására is képessé válik, mint a virtuális valóság. Telefonjukat a felhasználók például a Google DayDream View VR szemüvegébe illeszthetik, és filmeket nézhetnek rajta, játékokat játszhatnak.

A telefonok többségén valószínűleg 2017-ben is lesz csatlakozó a fülhallgatóhoz, de az Apple-höz hasonlóan más gyártók is nekibátorodhatnak az eltávolításához. Bluetooth fülhallgatóval lehet majd használni ezeket a készülékeket, amelyet a felhasználóknak külön kell megvásárolniuk és feltölteniük.