A Balaton legjobbnak ítélt éttermeit, strandbüféit, borászatait, piacait, cukrászdáit ismerteti a Balaton 2017 Gasztrokalauz című kiadvány.

„Az ötödik alkalommal megjelent, a Magyar Konyha júliusi-augusztusi számával együtt kapható gasztrokalauz igyekszik reális képet adni a térség vendéglátásáról. A Balatont 7 régióra osztja és 360 olyan helyet nevez meg, amelyet munkatársaink kipróbáltak” – mondta el Lévai Anikó, a Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnöke.

Felmerült, hogy a zsebkönyvet 2018-ban német vagy angol nyelven is megjelentetik.

Az elmúlt 6-8 évben a nyaralók növekvő igényeinek, a környék termelőinek, borászainak és a hozzáértő, szakmájukat szerető, lelkiismeretes vendéglátósoknak köszönhetően óriási fejlődés történt a vendéglátásban – olvasható a Turizmus Online-on.

Vinkó József, a Magyar Konyha főszerkesztője közölte, hogy a gasztrokalauz 30 ezer példányban jelent meg, a tavalyiból mintegy 20 ezret adtak el.