Szeptember 6-án újra Gasztro Randit szerveznek a Gasztrohősök Budapesten, a Budapesti Gazdasági Egyetem Markó utcai épületében.

A termelő-étterem találkozóra idén is várják a jó minőségű hazai alapanyagokat kereső séfeket, étterem tulajdonosokat.

A 2015-ben életre hívott esemény célja, hogy elindítsa a párbeszédet, a beszállítói együttműködések kialakulását a hazai termelők, környezetbarát szolgáltatást nyújtó cégek és a vendéglátóhelyek között.

„Sokszor hallottuk a vendéglátóhelyektől, hogy nagyon nehéz megtalálni a jó minőségű árut kínáló, megbízható termelőket, akikkel együtt tudnak dolgozni. A Gasztrohősök ott segítenek, ahol tudnak, így elindítottuk a Gasztro Randit, hogy minél több helyi alapanyagból készült étel kerühessen a vendégek tányérjára” – mondta Vighné Boóc Judit az alapítvány fenntartható vendéglátóhely szakértője.

Tavaly nem csak a fővárosban, hanem két vidéki helyszínen, Balatonszárszón és Egerben is randizhattak a termelők és az éttermesek, ahol szintén nagy érdeklődés övezte a kezdeményezést.

Az eddigi eseményeken több, mint 100 termelő és vendéglátóhely találkozott egymással és kialakult több együttműködés is.

A civil szervezet és a Budapesti Gazdasági Egyetem 2016 óta működnek együtt. Az oktatási intézmény Fenntarthatósági Stratégiájához jól illeszkedik a Felelős Gasztrohős célja – a felelős étkezés elterjesztése és a hazai vendéglátóhelyek környezetbarát törekvéseinek segítése – ezért a két szervezet a későbbiekben is tervez együttműködést.