Jelentős árbevétel-növekedést tervez idén a főként agrokemikáliákat, vetőmagokat forgalmazó Hőgyészi Agrokémiai Kft., amely tavaly mintegy tíz százalékkal növelte árbevételét.

A Tolna megyei cég nettó árbevétele a 2016-os 21,5 milliárd forint után 2017-ben 23 milliárd 585 millió forint, az adózott eredménye pedig 310 millió forint volt, amely szintén meghaladja az előző évi 217 millió forintot – mondta Kőszegi László tulajdonos. 

A Hőgyészi Agrokémiai Kft. bevétele 40-40 százalékban műtrágya- és növényvédőszer-forgalmazásból, 20 százaléka vetőmag- és terménykereskedelemből származik. Tavaly a növényvédőszer-értékesítés 4,5 százalékkal nőtt, miközben a műtrágya és a vetőmag forgalmazása szinten maradt. A növekedés elsősorban a terményértékesítés emelkedésének köszönhető. 

A társaság közel ezer gazdálkodóval kötött szerződést főleg kukorica, kalászos növények, napraforgó és repce termelésére. A cég az integrátori tevékenységből a szerződések alapján 2018-ban növekvő, mintegy ötmilliárd forintos bevételre számít, idei árbevétele várhatóan 28-29 milliárd forint, tervezett adózott eredménye pedig 320 millió forint lesz. (MTI)