Érdi Jazz Fesztivál, Budavári Borfesztivál, Szolnoki Gulyásfesztivál, Tánciskolák Éjszakája, Kanizsai Bor-és Dödölle Fesztivál, Dunakeszi Feszt, Szigetköz Ízei, Vármegye Borai Fesztivál, Főzdefeszt, Ízek, Korok, Hangulatok Kulturális és Gasztronómiai Fesztivál, Faszén Fesztivál, Halasi szüreti napok, Velencei-tavi Nemzetközi Flaga Gáz Hőlégballon Karnevál: néhány ajánlat az első őszi hét kínálatából.

Szeptember 6-11. Érdi Jazz Fesztivál

A fesztivál azokhoz szól, akik már nyitottak e műfaj bensőséges kifejezésmódjára, a zene szabadságára. Szól azoknak, akik családjukkal, barátaikkal szeretnének eltölteni egy-egy estét, a legkiválóbb előadók társaságában, és megszólítja azokat, akik nyitottak az újdonságokra, és szívesen közelebb kerülnének ehhez az izgalmas zenei műfajhoz.

Szeptember 8-11. 25. Budavári Borfesztivál

A Budai Várban 15 ország, 220 borászat, 5000 féle bor várja a látogatókat. Négy napon át kulináris élmények, gazdag kulturális és zenei program, Szüreti Felvonulás, Népzenei és Néptánc Gála, gyerekprogramok.

Szeptember 8-11. 18. Szolnoki Gulyásfesztivál

Főzőversenyek és egyéb színes programok várják az érdeklődőket. A fesztiválon fontos szakmai szempont, hogy a nemcsak a főzőcsapatok és baráti körük igényeit elégítsék ki a szervezők, hanem a csak látogatóként érkezőkét is. Ezért szerveznek színpadi programokat, hagyományőrző kézműves sort és bemutatókat a tájegységek étel-ital kínálatából.

Szeptember 9. VII. Tánciskolák Éjszakája (Budapest)

Immáron hetedik alkalommal nyitják meg kapuikat az ország legnépszerűbb tánciskolái, hogy hódoljanak a tánc élvezeteinek. Szeptember 9-én igazi péntek esti lázas hangulat csalogatja a műfaj szerelmeseit a varázslatos éjszakára. Az idei esemény központi helyszíne a Gozsdu Udvar.

Szeptember 9-10. 13. Kanizsai Bor-és Dödölle Fesztivál (Nagykanizsa)

Nagykanizsa a Dödölle fővárosa! A kedvelt krumplis ételnek, a dödöllének nagy hagyománya van Zala megyében. A rendezvény célja a táj jellegű étel bemutatása, és a kulturált borfogyasztás népszerűsítése. Mindezeket színvonalas színpadi produkciókkal, gyermekjátszótérrel ötvözve kínálja a KonTuRplusz Egyesület az eseményre ellátogató vendégeknek.

Szeptember 9-11. Dunakeszi Feszt

A kulturális- és sörfesztivált immár hatodik alkalommal rendezik meg a Katonadombon, országosan ismert fellépők nagykoncertjei mellett helyi csoportok is bemutatkoznak.

Szeptember 9-11. IX. Szigetköz Ízei, Vármegye Borai Fesztivál (Mosonmagyaróvár)

Az immár 10. alkalommal megrendezett fesztivál helyszíne a Szigetköz fővárosa, Mosonmagyaróvár, ahol már tradíciónak számító 3 napos rendezvény megtölti emberekkel a Vár környékét. A festői környezetben a már megszokott módon kiváló magyar borok és pálinkák sorakoznak fel a borfaluban, a vendéglátók hagyományos magyar ételekkel várják a rendezvényre látogató közönséget, az estéket pedig a legnépszerűbb magyar fellépők színesítik.

Szeptember 9-11. 12. Főzdefeszt (Budapest)

„Ünnepeljük együtt 12. alkalommal a magyar kézműves sört a Városligetben a Főzdefeszten! A Főzdefeszt az első perctől fogva azzal a céllal jött létre, hogy a feje tetejére fordítsa a magyar sörpiacot, szétzúzza a nagyüzemi sör hegemóniáját és megteremtse a valódi, ízes, egészséges és karakteres magyar kézműves sört! Ahogy eddig megszokhattuk, a több száz féle magyar és külföldi újhullámos sör mellé több tucatnyi street food árus és food truck kínál harapnivalót.”

Szeptember 9-11. Ízek, Korok, Hangulatok Kulturális és Gasztronómiai Fesztivál (Esztergom)

A fesztivált immár ötödik alkalommal rendeznek meg Esztergom történelmi városrészében, a Vízivárosban. Szeptember 9-11. között a Mindszenty teret, a Kis-Duna sétányt és az Erzsébet parkot visszarepítik a középkorba. Nemcsak a hagyományőrző csapatok bemutatóit és hétköznapi életet megjelenítő táborképet nézhetik meg és próbálhatják ki a fesztiválra látogatók, de nyomon követhetik Sir Lancelot útját Camelotba, részesei lehetnek egy középkori vásári forgatagnak, megkereshetik a környék összes boszorkányát és az sem lesz meglepő, ha János bácsi csatába érkezik.

Szeptember 10. XI. Faszén Fesztivál (Tatabánya)

Izgalmas, különleges ételek, baráti hangulat, neves szakácsok. Tizenegyedik éve várja Tatabányán a gasztronómia iránt nyitott, főzni szerető csapatokat és látogatókat a Faszén Fesztivál.

Szeptember 9-11. 35. Halasi szüreti napok (Kiskunhalas)

Kiskunhalas legnagyobb rendezvénye 3 napon át várja a látogatókat. A Borudvar finom borokkal, a kis színpad koncertekkel, valamint a szüreti nagyszínpad egész napos látványos programokkal. Hangulatos könnyű és népzenei koncertek szórakoztatják majd a szüreti forgatagban résztvevőket.

Szeptember 8-11. XXII. Velencei-tavi Nemzetközi Flaga Gáz Hőlégballon Karnevál (Agárd)

A fesztivál pompás légi látványosságait a földön és a magasban egyaránt színes programok kísérik. Kirakodóvásár, gyermekműsorok, színpadi programok, sörsátor, szimulátorok, honvédségi és rendőrségi bemutatók, autó- és motorkerékpár-kiállítás, utcabál színesítik a felszálló ballonok parádéját.