Jövő tavasszal nyit Budapesten a Jamie’s Italian. Magyarország a harmadik olyan európai ország, ahol Jamie Oliver éttermet nyit – írja az Index.

Nagy-Britanniában már mintegy negyven olyan olasz étterem található, ami Jamie Oliver útmutatásai alapján működik, az európai kontinensen azonban még csak most kezdődik a terjeszkedés. Az angol szakács eddig csak Moszkvában és Isztambulban nyitott éttermet, a napokban pedig Rotterdamban nyílik egy – írja az Index.

A Jamie’s Italian brandet, a Zsidai Group hozza be Magyarországra. Zsidai Zoltán Roy, egy családi vállalkozás élén több étterem, többek között a Spíler és az ÉS tulajdonosa, és övé a Baltazár nevű szálloda és a hozzá tartozó étterem is.

Az étterem a várban lesz, ezzel Zsidai a várban lévő birodalmát szeretné tovább építeni, és tudatosan akarja odavezetni a magyarokat is.

A séf, akit a magyar tulajdonos választhat ki, valószínűleg magyar szakács lesz, de a végső döntésbe beleszólnak Jamie-ék, és a leendő séfnek részt kell vennie egy 8 hetes képzésen Londonban.

Az étteremben csak Jamie receptjeiből dolgozhatnak majd, de az étlap mellett lesz táblás, napi ajánlat is, erre felkerülhet a séf kreációja is, amennyiben Londonban ezt jóváhagyták.