A leggyakrabban Olaszországban és Spanyolországban bérelnek autót a magyarok – derült ki egy online bérautó-foglaló oldal nyári statisztikáiból.

Idén eddig 10 százalékkal többet költöttek a magyarok autóbérlésre nyaraláskor, mint tavaly ilyenkor. A legkelendőbb hónapok a június, július voltak – derült ki az autokolcsonzes.hu statisztikáiból.

Az eddigi nyári foglalások és előjegyzések alapján már most 12 százalékkal bővült a magyarok körében a bérautó-foglalások száma. A leggyakrabban a gazdaságos, négyajtós, dízelmotoros gépjárműveket keresik – mondta Árok Bianka, az autokolcsonzes.hu kommunikációs vezetője.

A régióban Magyarországról érkezik a harmadik legtöbb foglalás. Az autókölcsönzések számosságát tekintve csak az osztrákok és a lengyelek előznek meg minket, viszont ha az autóbérlésre fordított költségeket nézzük, akkor már más a helyzet.

Az osztrákok, a csehek és a szlovákok is jóval többet költenek nálunk, de még a szlovének és a lengyelek is megelőznek minket. A magyarok körében évről évre egyre rövidülnek az autóbérlési időszakok, átlagosan kevesebb mint 6 napra vesszük igénybe a bérautót nyaraláskor.

A magyarok a leggyakrabban Málagában, Barcelonában és Milánóban veszik át az általában körutazáshoz szükséges bérautót. A top 5 listában van még Lisszabon és Szicília egyik legnépszerűbb városa, Catania is. Spanyolország és Olaszország mellett az amerikai autóbérlés a leggyakoribb nyáron.