A vasbetonszerkezet építése mellett az acél tetőszerkezet kivitelezésének megkezdése is közeleg Budapesten a Puskás Ferenc Stadion építésén.

Idén a vasbeton szerkezetépítési munkálatok mellett már az acélszerkezeti munkák is hangsúlyt kapnak a Puskás Ferenc Stadionban, melynek újjáépítését a Magyar Építő Zrt. és a ZÁÉV Zrt. alkotta konzorcium végzi – írja a Magyar Építők.

Hogy idén már a szerkezetkész állapotig juthasson a 67 ezres befogadóképességűre tervezett nemzeti stadion, azt az ütemtervnek megfelelően elkészült cölöpözési munkák alapozták meg. Tavaly több, mint 1500 cölöp került a helyére – számolt be a konzorcium projektigazgatója, Dúzs György.

A kivitelezés következő kötbérterhes részhatárideje 2018 végén lesz. Addigra a vasbeton szerkezetépítésnek kell elkészülnie, kivéve a stadionon kívül épülő vasbeton szerkezeteket.

Az egyik legnagyobb kihívás a stadiontető kivitelezése, amit az alvállalkozó KÉSZ Zrt.-nek a terv szerint április elején kell megkezdenie.

A napi szemlék egy részét a kihelyezett videokamerák, illetve közvetlenül a projektigazgató alá rendelt kollégák információi pótolják.

A Puskás Stadion megépítéséhez 130 ezer köbméter betonra, 19 ezer tonna betonacélra és 12 ezer tonna gyártott acélszerkezetre van szükség.