A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a korábban már felmerült igényekre létrehozott területmérési szolgáltatást kínálja ismét az érdeklődők számára.

A Vidékfejlesztési Program keretében, 40 milliárd forintos kerettel ismét meghirdetett agrár-környezetgazdálkodási támogatásra november 2. és december 2. között pályázhatnak a szőlő- és gyümölcsültetvényesek, illetve a szántóföldön gazdálkodók. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) ennek megfelelően a tulajdonában lévő NAK Nonprofit Kft.-n keresztül területmérési szolgáltatást kínál a pályázni szándékozók számára.

A NAK a szolgáltatást a falugazdász hálózat bevonásával ingyenesen biztosítja a kistermelői támogatási rendszerbe jelentkezett kamarai tagok részére. Azon érdeklődő kamarai tagok számára, akik nem felelnek meg a térítésmentesség feltételeinek, a NAK térítés ellenében kínálja a területmérési szolgáltatást külső vállalkozók bevonásával.

Az együttműködő partnerek részt vettek a NAK által szervezett oktatáson és vizsgán, amelynek sikeres teljesítése esetén a Kamara szerződéses partnerévé váltak, így képesek az elvárt magas szintű szolgáltatás biztosítására. 

A szolgáltatásra a Kamara portálján meghirdetett felületen lehet jelentkezni. A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges, hogy a gazdálkodó szaktanácsadó segítségével vagy önállóan állítsa össze a mérési területek listáját.