A corporate rendezvények, kiállítások, nagy nemzetközi szövetségi események fontossága mind jobban erősödik – mondja Ganczer Gábor, a MaReSz (Magyarországi Rendezvényszervezők és szolgáltatók Szövetsége) elnöke, a Hungexpo vezérigazgatója.

Magyarországra visszatérnek olyan rendezvények, amelyek korábban megszűntek, a megmaradt rendezvények, konferenciák esetében pedig a korábbinál jóval nagyobb a költési hajlandóság – nyilatkozta Ganczer Gábor a turizmus.com-nak. Mint mondta: ismét pezseg a rendezvényszervezői szakma.

A Magyar Turisztikai Szövetség kurátora szerint mindez a sok szempontból rekordévnek számító tavalyinál is jobb évet vetít előre. Ugyanez érződik a Hungexpo életében is, amely 9 év óta most először lesz három új kiállítás (Hungaromedica, Otthon Design Ősz, Beauty & Style) otthona.

A szakember elsősorban az üzleti turizmus további erősödését várja a következő négy évben is. „Nagyon bízom benne, hogy a kormányzati szándéknak megfelelően megépül a szükséges infrastruktúra, amely lehetővé teszi, hogy kielégítsük az egyre növekvő igényeket” – fogalmazott.