Ismét nagy standdal várja látogatóit Magyarország a frankfurti IMEX-en, az egyik legnagyobb nemzetközi hivatásturisztikai vásárán, ahol 26 rangos, hazai turisztikai szolgáltató is társkiállítóként vesz részt – közölték a magyar stand szervezői, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és a Magyar Kongresszusi Iroda.

A vásárra érkező közel 3000 szakembernek bemutatják, hogy Magyarország a hivatásturisztikai szegmensben is kiváló úti cél és sokszínű konferencia helyszín lehet.

Az IMEX-et május 31. és június 2. között tartják, a rendezvényre a világ minden pontjáról érkeznek szolgáltatók, hogy üzleti kapcsolatot építsenek.

A szakkiállításon való szereplés kiemelkedő lehetőség a magyar szolgáltatók és az egész iparág számára, hiszen közép- és hosszú távon is megalapozhatja a szektor stabilitását és növekedését. Az idevonzott rendezvények azonnali, jelentős gazdasági hatásán túl akár évtizedekre hatással lehetnek a beruházásösztönzésre, a munkahelyteremtésre és a tudományos fejlődésre is – hangsúlyozta Jakab Zsófia, az MTÜ marketing és kommunikációs vezérigazgató-helyettese.

A külföldi partnerekkel, külképviseletekkel történő folyamatos online kommunikációra építve az előre egyeztetett személyes tárgyalások, desztinációs prezentációk és egyeztetések a közvetlen eredmények mellett a következő évek sikereit alapozzák meg – tették hozzá.

A magyar kiállítók között van egyebek mellett az Anantara New York Palace Budapest Hotel, a Budapesti Kongresszusi Központ, a Blaguss DMC, a Danubius Hotels, a Felix Kitchen & Bar, a HUNGEXPO, a Hilton Budapest, a One Event Hungary, az OTP Travel Kft., valamint a Párisi Udvar Hotel Budapest is.

(Forrás: MTI, fotó: IMEX)