2018. március 9-től ismét elérhetővé vált a Széchenyi 2020 keretében megjelent „KKV energia hitel” című (GINOP-8.4.1/B-16) hitelprogram – tájékoztatott a kormány.

A hitelprogram 55,13 milliárd forint keretösszegéből a már korábban benyújtott igények elbírálását követően nagyságrendileg 12 milliárd forint keretösszeg válik elérhetővé 2018. március 9-től a támogatást igénylők számára – olvasható a hivatalos pályázati portálon megjelent közleményben.

A 2016 végén bejelentett program tavaly július óta szünetelt, mert „a beérkezett hitelkérelmek forrásigénye meghaladta a rendelkezésre álló keretet”.

A hitelprogram mikro-, kis- és középvállalkozások olyan, pénzügyi szempontból életképes és jövedelemtermelő beruházásait támogatja, amelyek megújuló energiaforrás (a szélenergia kivételével) felhasználásával hálózatra termelés céljából villamos energiát vagy kapcsolt hő és villamos energiát állítanak elő.

A programmal kapcsolatos információk (termékleírás, eljárási rend stb.)  itt érhetők el.

FRISSÍTÉS

Az újra megnyitott pályázat csupán egy napig élt. A kormány március 10-én ideiglenesen újra megszüntette, mivel „a beérkezett hitelkérelmek forrásigénye meghaladta a rendelkezésre álló keretet”.