Az Emirates nyerte el „A világ legjobb légitársága” címet a rangos Skytrax World Airline 2016 díjátadón. Emellett – rekordteljesítményként, sorban a tizenkettedik alkalommal – „A Legjobb fedélzeti szórakoztatás”, valamint „A legjobb közel-keleti légitársaság” elismerést is a légitársaság kapta.

„A világ legjobb légitársasága” címet az iparág legnagyobb légiutas-elégedettséget vizsgáló kérdőívének eredményei alapján ítélik oda, így a légitársaságok nemzetközi szinten is elismert minősítése – írja az airportal.hu.

Idén 104 ország 19,2 millió utasának 280 légitársaságra vonatkozó válaszai alapján dőlt el a nyertes vállalat kiléte. A Skytrax kérdőív 41 kulcs teljesítménymutató alapján méri a légiipar front-line termékeinek és szolgáltatásainak minőségi sztenderdjét.

A díj 15 évvel ezelőtti megalapítása óta az Emirates negyedik alkalommal nyerte el a legnagyobb elismerést. Először 2001-ben, majd 2002-ben, ezt követően pedig 2013-ban is az Emirates-nek ítélték oda a világ legjobb légitársasága címet.

Az Emirates a világ legnagyobb nemzetközi légitársaságaként kiterjedt hálózatával 6 kontinens 81 országában 154-re növelte célállomásainak számát, kényelmes átszállási lehetőséggel dubaji központjában.

A légitársaság a világ egyik legfiatalabb, modern szélestörzsű repülőgépekből álló flottáját működteti. Ezek a repülőgépek nem csak hatékonyabban működtethetők, de jóval kényelmesebbek is, amely lehetővé teszi az Emirates számára, hogy a legújabb fedélzeti szolgáltatásait kínálja járatain.

A 2016-os TOP 10-es lista

1. Emirates
2. Qatar Airways
3. Singapore Airlines
4. Cathay Pacific
5. ANA All Nippon Airways
6. Etihad Airways
7. Turkish Airlines
8. EVA Air
9. Qantas Airways
10. Lufthansa