A könyvbemutatók mellett irodalmi és zenei programok, valamint premier előtti vetítés is várja a közönséget az idei Margó Irodalmi Fesztiválon, amelyet június 9. és 12. között rendeznek Budapesten a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

A Bookline támogatásával megvalósuló eseménysorozaton mutatja be új kötetét többek között Nádas Péter, Terézia Mora, Tolnai Ottó, Szabó T. Anna, Kun Árpád, Fiala Borcsa, Háy János, Dolák-Saly Róbert, Szentesi Éva, Dániel András, Czakó Zsófia, Rényi Ádám, Márton László – tájékoztattak a szervezők.

A Margón az idei Libri irodalmi díjasokkal is találkozhat a közönség.

Lesz irodalmi stand-up est egyebek mellett Litkai Gergellyel, Ráskó Eszterrel és Tóth Eduval. Írók és zenészek produkciói is szerepelnek a programban. Fellép Balla Gergely, Deres Kornélia, Fehér Renátó, Horváth Benji, Jónás Vera, Kustos Júlia, Németh Róbert és a Platon Karataev duó is.

A Margón lesz először látható Papp Gábor Zsigmond Balázs Béla-díjas filmrendező Bereményi Géza íróról, filmrendezőről készült dokumentumfilmje, a programon fellép Járai Márk énekes a Halott Pénzből.

A Margó ad helyet a MastercardR Alkotótárs ösztöndíjprogram díjátadójának, amelyet a kiíró a Könyves Magazin szakmai együttműködésében valósít meg. A tavaly útjára indított pályázat célja a fiatal, de már nem pályakezdő szerzők támogatása.

Mint írják, a Bookline immár tíz éve segíti az irodalmi fesztivál megvalósulását: a kerek évfordulóhoz kapcsolódva első alkalommal a fesztiválon állítják fel a Bookline Teraszt, amely a könyvek értékesítése mellett közösségi térként is szolgál. Emellett kiemelt figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra is. Ebben a témában Litkai Gergely vezetésével lesz beszélgetés, de Könyvcsere Pikniket szerveznek június 12-én, a programon több száz mű cserélhet gazdát, így segítve a könyvek újrahasznosítását.

Az esti eseményekre a Városmajori Szabadtéri Színpad honlapján érhetőek el a belépőjegyek.

(Forrás: MTI, fotó: Valuska Gábor)