Az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő adásvételi szerződést kötött a Váci Greens irodaház „B” épületét fejlesztő Atenorral. Ez az épület az első, amely a január közepén indult OTP Prime Ingatlanbefektetési Alap portfóliójába került.

A hazai ingatlanbefektetési piac meghatározó szereplője, az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. januárban indította el „A” kategóriás ingatlanokra koncentráló OTP Prime Ingatlanbefektetési Alapját. Az új befektetési lehetőséget elsősorban az intézményi-, illetve privátbanki ügyfelek számára ajánlják.

A minőségi irodák iránt kimagasló érdeklődés mutatkozik az irodapiacon. Ezt bizonyítja az is, hogy az irodák iránti kereslet 2016 utolsó két negyedévében megkétszereződött – számolt be a tranzakcióról az OTP Ingatlan Alapkezelő vezérigazgatója, Dr. Barna Zsolt.

A Prime ingatlanalap elsősorban az „A” kategóriás irodaházak felső szegmensében keres akvizíciós célpontokat. Ezek az irodaházak teljes mértékben megfelelnek a megváltozott vállalati igények által támasztott műszaki és egyéb követelményeknek, így közkedveltek a dinamikusan fejlődő, multinacionális cégek körében.

A Váci Greens 24 739 négyzetméter alapterületű B épülete „A” kategóriás irodaház, amely megfelel a legújabb irodapiaci kereslet igényeinek. Modern, egybefüggő, rugalmas kialakítást megengedő tereket kínál, emellett BREEAM „Excellent” minősítésű épület, ezért olcsón üzemeltethető és alacsony az energiafelhasználása.

Az épület 65 százaléka már hosszú távra bérbe van adva nemzetközi hátterű bérlőknek, továbbá a még üresen álló területek mintegy kétharmadára is aláírták már a bérlői szándéknyilatkozatot. Az alapkezelő célja, hogy a következő időszakban mintegy 70-80 milliárd forint értékű prémium ingatlanportfoliót hozzon létre a Prime ingatlanalapban.